Zelfgemaakte Bounty
3 comments
Door het recept van Snickerkoekjes kreeg ik de smaak te pakken qua zelfmaakcandybars. Uren heb ik gezocht naar recepten voor Mars, Twix, Bounty etc. Een hele avond heb ik in de keuken gestaan voor een uitgebreid recept voor Twix, welke hopeloos mislukte. En toen kwam ik bij een recept voor Bounty!  Jummy. Ik heb altijd (onterecht) het gevoel dat het gezond is met al dat kokos. En met zo weinig ingrediënten leek de slagingskans me ook nog aanzienlijk. En inderdaad. Wat lekker! En simpel!
Het originele recept is voor repen, maar mij leek balletjes leuker. Helemaal mooi op de foto gezet, klaar voor publicatie. Maar, om eerlijk te zijn,  in de praktijk waren deze best groot en machtig. De verhouding kokos&chocolade kon beter laat maar zeggen.  En je moet de kokosporties een tijd (uren) in de koelkast hard laten worden, voordat je ze in chocolade kan dopen.  Vandaar dat mijn 2e poging met de silliconen bonbonvorm van de Action was (maar €1,-). Geen wachttijd en qua portie echt perfect. Nu kun je er gerust 3 nemen, of 4, of tja, allemaal.  Maak je toch balletjes, maak ze dan echt klein (2,5 cm).
- 50 gram Kokos (1/2 zakje Conimex)
- 110 ml gecondenseerde melk (Friesche vlag, bij kokos in schap)
- 150 gram pure chocolade
- ½ tl vanille-essence
- Poedersuiker (8x schudden)
- 2x Bonbonvorm siliconen (1 euro bij Action, bloem/hart)
- Smelt de chocolade au bain marie, of, voor dummies: vul een steelpan met ca 3 cm kokend water (waterkoker) en zet er een flinke mok/kop in, gevuld met ⅔ van je chocolade. Smelt de chocolade al roerend. Haal de kop uit de steelpan en laat de overige ⅓ van je chocolade er doorsmelten.
- Vul je bonbonvormpjes tot halverwege met chocolade. Zet dit in de koelkast totdat het hard is (ca 30 minuten).
- Meng de kokos met de gecondenseerde melk (maak met het restant caramel of gebruik als kookroom) en de vanille.
- Voeg een beetje poedersuiker toe om het mengsel iets minder nat te maken. Het mag echter wel plakkerig blijven, anders is je Bounty straks droog.
- Vul de vormpjes tot aan de rand met de kokos. Druk goed aan en schraap met een mesje de bovenkant zo glad/recht mogelijk.
- Laat een nachtje hard worden in de koelkast (of valsspelen en een uurtje in de vriezer). Als het goed is ploppen ze dan zo uit de vormpjes.
- Bon appetit!
Â
Saskia 15 maart 2014 at 22:04
Ik heb het recept vandaag uitgeprobeerd (na eerst de vorm bij de Action te hebben gehaald!) Het kokosmengsel was heerlijk en deed me denken aan Rafaello, de witte variant van Ferrero Rocher.
De chocola was alleen erg hard, terwijl een bonbon vaak een wat zachtere structuur heeft. Hoe kan ik dat bereiken? (had ook wel een iets te dik laagje, maar dan nog…)
Karin 12 mei 2015 at 12:49
Een Geweldig recept! Gemaakt met producten van tupperware! In de microcook de chocola doen. Paar minuten in de magnetron. Daarna met de kwast verdelenin de ijsblokkenla en een half uur in de koelkast. Ondertussen de rest maken in de mixkom, dan in de geharde bakjes doen en daar overheen chocola. Echte bounty die je er zo uit kunt wippen!
Zelfgemaakte Bounty - LikeFood 13 augustus 2015 at 03:32
[…] Door het recept van Snickerkoekjes kreeg ik de smaak te pakken qua zelfmaakcandybars. Uren heb ik gezocht naar recepten voor Mars, Twix, Bounty etc. Een hele avond heb ik in de keuken gestaan voor een uitgebreid recept… Bekijk het hele artikel […]