Zelfgemaakte Bounty

 3 comments
feb 25th

Door het recept van Snickerkoekjes kreeg ik de smaak te pakken qua zelfmaakcandybars. Uren heb ik gezocht naar recepten voor Mars, Twix, Bounty etc. Een hele avond heb ik in de keuken gestaan voor een uitgebreid recept voor Twix, welke hopeloos mislukte. En toen kwam ik bij een recept voor Bounty!  Jummy. Ik heb altijd (onterecht) het gevoel dat het gezond is met al dat kokos. En met zo weinig ingrediënten leek de slagingskans me ook nog aanzienlijk. En inderdaad. Wat lekker! En simpel!

Bounty balletjeHet originele recept is voor repen, maar mij leek balletjes leuker. Helemaal mooi op de foto gezet, klaar voor publicatie. Maar, om eerlijk te zijn,  in de praktijk waren deze best groot en machtig. De verhouding kokos&chocolade kon beter laat maar zeggen.  En je moet de kokosporties een tijd (uren) in de koelkast hard laten worden, voordat je ze in chocolade kan dopen.  Vandaar dat mijn 2e poging met de silliconen bonbonvorm van de Action was (maar €1,-). Geen wachttijd en qua portie echt perfect. Nu kun je er gerust 3 nemen, of 4, of tja, allemaal.  Maak je toch balletjes, maak ze dan echt klein (2,5 cm).

4.0 from 1 reviews
Zelfgemaakte Bounty
 
(Voor)bereidingstijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 20
Ingrediënten
 • 50 gram Kokos (1/2 zakje Conimex)
 • 110 ml gecondenseerde melk (Friesche vlag, bij kokos in schap)
 • 150 gram pure chocolade
 • ½ tl vanille-essence
 • Poedersuiker (8x schudden)
 • 2x Bonbonvorm siliconen (1 euro bij Action, bloem/hart)
Hoe je het maakt
 1. Smelt de chocolade au bain marie, of, voor dummies: vul een steelpan met ca 3 cm kokend water (waterkoker) en zet er een flinke mok/kop in, gevuld met ⅔ van je chocolade. Smelt de chocolade al roerend. Haal de kop uit de steelpan en laat de overige ⅓ van je chocolade er doorsmelten.
 2. Vul je bonbonvormpjes tot halverwege met chocolade. Zet dit in de koelkast totdat het hard is (ca 30 minuten).
 3. Meng de kokos met de gecondenseerde melk (maak met het restant caramel of gebruik als kookroom) en de vanille.
 4. Voeg een beetje poedersuiker toe om het mengsel iets minder nat te maken. Het mag echter wel plakkerig blijven, anders is je Bounty straks droog.
 5. Vul de vormpjes tot aan de rand met de kokos. Druk goed aan en schraap met een mesje de bovenkant zo glad/recht mogelijk.
 6. Laat een nachtje hard worden in de koelkast (of valsspelen en een uurtje in de vriezer). Als het goed is ploppen ze dan zo uit de vormpjes.
 7. Bon appetit!

 

3 Comment on “Zelfgemaakte Bounty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: