I like!
Als bakfanaat snuffel ik heel wat uurtjes per week in mijn kookboeken, kooktijdschriften, en speur ik diverse internetpagina’s en zelfs apps af, op zoek naar onweerstaanbare recepten. Smaken verschillen, maar ik wil die van mij toch graag met jullie delen. Kijk er eens na en oordeel zelf!
Kookboeken:
De Banketbakker, Cees Holtkamp en Jonah Freud
Een grote kroket op de voorkant, daar begint het al mee. Bomvol pattisserierecepten voor thuis van geroemde Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp. Een aantal recepten zijn ook op video te bewonderen op foodtube, zo komen de recepten tot leven. Heerlijk boek.
Hoe word ik ’n goddelijke huisvrouw, Nigella Lawson
Do I need to say more. Ik was al verliefd op Nigella toen ik haar voor het eerst op tv zag. Mollig, maar gelukkig, lekker snoepen van deeg, beslag, chocolade. Nu is ze mijn hoop dat ik kan blijven bakken en koken zonder kilo’s aan te komen: mevrouw is namelijk tientallen kilo’s afgevallen door gewoon met mate te proeven van haar eigen recepten!
Eigen taart is goud waard, Blond Amsterdam
Een echt meisjeskookboek, met geweldige receptentitels. Zo heet het recept voor koffiebroodjes: ‘I love you a Latté.’ Superzoet!
Wannee, kookboek van de Amsterdamse huishoudschool, A. Scheepmaker
Het boek dat mij heeft gered toen ik op mezelf ging. Dé basis voor een ieder die zelfs water nog laat aanbranden.
Je vindt er bijvoorbeeld in hoelang je alle mogelijke groenten moet koken, aardappelpuree moet maken of zandkoekjes bakt.
Super cadeau voor wie wel wil, maar niet kan.
Mastering the Art of french cooking, Julia Child
Julie & Julia is een waargebeurde film over een beroemde Amerikaanse tv-kokkin met Franse koksles in de jaren 50 en een hedendaagse kookblogger die al haar 400+ recepten in 1 jaar probeert na te maken. Een film die me bewust maakte dat bijna alles wat lekker is, boter bevat. En waarvan je direct zin krijgt om de Franse Haute Cuisine in huis te halen. Kijk deze film! Het kookboek achter de film is daarna extra leuk. Je hebt echt het gevoel een stukje nostalgie en echte vakkennis te hebben gekocht. Super dik, met van die dunne pagina’s en veel tekst, een ware foodbijbel!
Koekje, Cees Holtkamp en Kees Raat
Van De Banketbakker’s Cees Holtkamp, ook dit boek. Met heel veel recepten van typisch Nederlandse koekjes. Van Arnhemse meisjes tot stroopkoeken, kletskoppen en Jan Hagel. Door het formaat en de uitstraling loop je dit boek wellicht zo voorbij, maar schoonheid zit van binnen!
Receptenwebsites:
- www.gojee.com: Foodporn! Super mooie foodfoto’s met de link naar de kookblog waar ze vandaan geplukt zijn.
- http://www.pastryaffair.com: Nr. 1 Foodblog van de UK. Lean & Clean, mooie foto’s en veeeel zoetigheid, I LIKE.
- http://www.topsecretrecipes.com: Super ADHD very American guy die geheime recepten kraakt van Big Mac saus tot Twix
- http://www.laurasbakery.nl/: de meest creatieve baksite die ik ken! Â Veel how-to’s en de beste basic recepten!
- http://bakedlouies.blogspot.be : Je blijft hongerig! Bijna elke dag een nieuw overheerlijk recept!
- http://www.4theloveofcake.nl/: meest geweldige NL taartendecorateur. Ik ben verliefd op haar taart van Assepoester!
- www.foodgawker.com : Kritische moderators laten alleen de mooiste foodfoto’s toe (nu 3x gelukt:))
- http://www.dooreten.com/Â : Mede foodie die net zo’n lekkerbek is als ik! Like
- http://www.etenvolgensmij.com: Culy, maar dan in het klein en persoonlijk. Lekkere recepten, Â uittips (huiskamerrestaurants <3), interviews en creatieve ideetjes.
Gerdi 22 juni 2013 at 22:29
WAUW !! De subway cookies waren héél erg lekker !! Alleen hoe bewaar je die nou zo dat ze ook lekker zacht blijven ?? En is er ook een manier om ze wat dikker te maken ?? En waar koop jij nou Zeeuws bloem ? (Gelukkig werk ik bij de bakker en kreeg ik wat van mijn baas, maar ik kan het in niet één supermarkt vinden.) Ik had ze trouwens gemaakt met een zak m&m’s er doorheen… Heel erg fout, maar als je het dan toch doet, moet je ’t goed doen !! Nu heb ik nog de ingrediënten voor de truffels in huis, maar ik moet ff kijken wanneer ik dat ga doen. (Ik las ook het bolus verhaal…..die moeten ZOWIEZO ook nog een keer !)
Heel erg blij met je site !!
groetjes
MLJN 22 juni 2013 at 23:28
Hallo Gerdi,
Bedankt voor je leuke reactie! Ik moet ze zelf ook snel weer eens maken! Als je van chocolade houdt: probeer dan ook eens de triple chocolate cookies! Zelfde zachtheid, iets hoger en zoo lekker!
Wat betreft je vragen; bewaren doe ik in een tupperware doos. Als je hogere koekjes wil, zal je het drijven van het deeg moeten tegenhouden, door de koekjes in een vorm te bakken. Er zijn speciale koekjesbakblikken te koop. Je kunt ook bakringen gebruiken of misschien zelfs een muffinblik (wel met minder deeg). Zeeuws bloem bestel ik online of bij een molen. Als supermarkt alternatief zou je eventueel het allergoedkoopste bloem kunnen pakken.
Succes met de truffels en bolussen! Laat je weten wat je ervan vond?
Groetjes,
Myrthe
Liesbeth 7 december 2013 at 00:25
Een super leuk bakboek is ‘one more slice’, van brownies tot cheesecakes tot pizza’s tot broden, tot wafels! Geweldig!!
MLJN 7 december 2013 at 00:43
Haha wat toepasselijk met Klein Stukje dan, one more slice! Ga ik zeker eens naar kijken, bedankt voor de tip!
Liesbeth 9 december 2013 at 21:39
Ik ben benieuwd wat je er van vindt… Laat je het weten? 😉
MLJN 10 december 2013 at 00:43
Ik zet ‘m op mijn lijstje voor kerst 😉 nu maar hopen dat de kerstman vindt dat ik lief ben geweest!
MLJN 31 december 2013 at 03:12
Ik heb ‘m gekregen hoor Liesbeth! En hij ziet er super uit! Snel uit bakken:)
Dinie 26 mei 2016 at 09:13
Hallo
Na het lezen van je recepten loopt het water mij in de mond heerlijk!
Zou alleen graag willen weten welke maat taartvorm u gebruikt en ook van de winterkruidkoek
Vriendelijke groet
Dinie
MLJN 26 mei 2016 at 09:15
Hi Dinie,
Bedankt! Voor de winterkruidkoek was het gewoon een standaard cakevorm. Voor taarten meestal gewoon 24 cm. Welk recept bedoel je?
Groet,
Myrthe
Gert 30 januari 2015 at 14:09
Hoi!
Een leuke tip voor ovenschalen: http://www.bonneidee.nl
Jelle 24 maart 2015 at 14:40
Hoi Myrthe,
Leuke blog!
Ik wil je graag onze webshop als tip doorgeven met heerlijke Chocolade Bikkels: http://www.chocoladebikkels.nl/.
Chocolade Bikkels zijn tweekleurige knikkers en gemaakt van chocolade aangevuld met natuurlijke smaakaroma’s. Bikkels zijn er in alle smaken en kleuren. Voor elk wat wils. Diversiteit alom, maar alle chocoladeknikkers hebben één gemeenschappelijke deler: ze zijn ongewoon lekker.
Neem vooral eens een kijkje 🙂
Alexander 20 september 2015 at 13:51
Leuk, Ik ga ook mijn eigen recepten vertellen binnenkort!