I like!

Als bakfanaat snuffel ik heel wat uurtjes per week in mijn kookboeken, kooktijdschriften, en speur ik diverse internetpagina’s en zelfs apps af, op zoek naar onweerstaanbare recepten. Smaken verschillen, maar ik wil die van mij toch graag met jullie delen. Kijk er eens na en oordeel zelf!

Kookboeken:

De Banketbakker, Cees Holtkamp en Jonah Freud
Een grote kroket op de voorkant, daar begint het al mee. Bomvol pattisserierecepten voor thuis van geroemde Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp. Een aantal recepten zijn ook op video te bewonderen op foodtube, zo komen de recepten tot leven. Heerlijk boek.

Hoe word ik ’n goddelijke huisvrouw, Nigella Lawson
Do I need to say more. Ik was al verliefd op Nigella toen ik haar voor het eerst op tv zag. Mollig, maar gelukkig, lekker snoepen van deeg, beslag, chocolade. Nu is ze mijn hoop dat ik kan blijven bakken en koken zonder kilo’s aan te komen: mevrouw is namelijk tientallen kilo’s afgevallen door gewoon met mate te proeven van haar eigen recepten!

Eigen taart is goud waard, Blond Amsterdam
Een echt meisjeskookboek, met geweldige receptentitels. Zo heet het recept voor koffiebroodjes: ‘I love you a Latté.’  Superzoet!

Wannee, kookboek van de Amsterdamse huishoudschool, A. Scheepmaker
Het boek dat mij heeft gered toen ik op mezelf ging. Dé basis voor een ieder die zelfs water nog laat aanbranden.
Je vindt er bijvoorbeeld in hoelang je alle mogelijke groenten moet koken, aardappelpuree moet maken of zandkoekjes bakt.
Super cadeau voor wie wel wil, maar niet kan.

Mastering the Art of french cooking, Julia Child
Julie & Julia is een waargebeurde film over een beroemde Amerikaanse tv-kokkin met Franse koksles in de jaren 50 en een hedendaagse kookblogger die al haar 400+ recepten in 1 jaar probeert na te maken. Een film die me bewust maakte dat bijna alles wat lekker is, boter bevat. En waarvan je direct zin krijgt om de Franse Haute Cuisine in huis te halen. Kijk deze film! Het kookboek achter de film is daarna extra leuk. Je hebt echt het gevoel een stukje nostalgie en echte vakkennis te hebben gekocht. Super dik, met van die dunne pagina’s en veel tekst,  een ware foodbijbel!

Koekje, Cees Holtkamp en Kees Raat
Van De Banketbakker’s Cees Holtkamp, ook dit boek. Met heel veel recepten van typisch Nederlandse koekjes. Van Arnhemse meisjes tot stroopkoeken, kletskoppen en Jan Hagel. Door het formaat en de uitstraling loop je dit boek wellicht zo voorbij, maar schoonheid zit van binnen!

Receptenwebsites: