Snickerkoekjes *update*

 40 comments
feb 16th

Mijn eerste ”echte” baan, was bij Mars Nederland, producent van bijna alle lekkere candybars (en dierenvoeding maar who cares). 1,5 jaar lang reed ik elke dag rond met een auto vol chocolade en kauwgom en ongelofelijk maar waar, ik lust het nog steeds (en pas nog door de deur). All time favorite is voor mij de Snickers, die ik nog altijd onterecht Snicker noem. De combinatie van chocolade met pinda’s vind ik he-mels!

Zonder swirl Snickerkoekje, pinda chocolade

Bijna 10 jaar geleden maakte ik kennis met iets dat precies naar Snickers smaakt, maar dan in een soort hapje/koekje. De moeder van mijn vriendin had het recept van een Marokkaanse vrouw gekregen, als zijnde Marokkaanse Pinda-Chocolade koekjes.

Sindsdien heb ik jaaaren getracht aan het recept te komen, wat ik op mijn 24e verjaardag eindelijk kreeg. Samen met een ovenschaal vol met deze heerlijkheid van diezelfde lieve moeder! Als ik dit recept maak, moet ik het altijd voor iemand opschrijven. Kortom: een pareltje van een recept: maak het, bewaar het, koester het!

update 16/02/2014

Dit recept was het eerste dat ik uitwerkte voor de Klein Stukje Dan. Achter de schermen weliswaar, want ik ging pas live in maart 2013! Nou heb ik het afgelopen jaar heeeel veel gebakken, maar de Snickerkoekjes blijven een van mijn favorieten! Serieus, ik blijf ze maar maken, someone save me!

Snickerkoek met swirl

Het voordeel hiervan is, ik word er wel erg handig mee! Inmiddels weet ik dan ook wat makkelijke foefjes om deze Snickerkoekjes sneller op tafel te toveren, mooier te snijden én te versieren! Hoogste tijd dus voor een update van het recept en ach, gelijk wat nieuwe foto’s!  Zo staat dit recept, geheel verdiend, even in het zonnetje.  Want, geloof me, deze ‘koekjes’ wil je niet over het hoofd wil zien!

Mocht je nog steeds twijfels hebben,  bekijk dan ook even de stap-voor-stap foto’s hier helemaal onder. Dit kun jij!

4.5 from 8 reviews
Snickerkoekjes
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 20
Ingrediënten
  • 500 gram gezouten pinda's
  • 250 gram honing (halve pot)
  • 350 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade
Overig
  • Velletje bakpapier
  • Diepvrieszakje of spuitzak
  • Braadslee
  • Hobbymesje of schaar
  • Optioneel: keukenmachine of blender
Hoe je het maakt
  1. Rooster de pinda's in een pan of in de oven totdat iets gekleurd. Wrijf daarna iets wat droog en zoutvrij tussen een oude theedoek of keukenpapier. Hak de pinda's dan fijn. Tip: blender of keukenmachine.
  2. Verwarm de honing in een steelpannetje en meng de honing door de pinda's.
  3. Bedek een braadslee met bakpapier. Verdeel het pindamengel op het bakpapier. Leg er een velletje huishoudfolie op en rol met een glas de pindamassa zo egaal mogelijk. Zet even in de koelkast.
  4. Smelt de melkchocolade au bain marie en giet dit over de bovenkant van de pindalaag (eerst je folie verwijderen natuurlijk). Zet in de koelkast voor 15 min.
  5. Til de koek uit de braadslee en laat zeker 15 minuten op kamertemperatuur komen. Snijd daarna met een warm mes blokjes van ca. 4 bij 4 cm.
  6. Snijd of knip de blokjes inclusief bakpapiertje los. Dit deelt makkelijker uit, tegen het plakken van de honing. Leg de stukjes op een mooie schaal.
  7. Doe de witte chocolade in een diepvries- of spuitzakje en laat smelten in een glas warm water. Knip dan een ieniemienie puntje van de zak af en maak mooie lijntjes over de snickerkoekjes.
  8. Bewaren in de koelkast.
  9. Bon appetit!

 

Hoe je het maakt!

Hoe je het maakt!

Tips:

  • Mocht de chocolade breken bij het aansnijden, laat dan nog even op kamertemperatuur komen. Op een warme dag duurt dit maar 5 minuten, in de winter of bij te lange koelkasttijd ervoor (niet doen dus), wel tot een half uur!
  • Variatie idee van Tineke: meng wat grof zeezout door de pinda’s
  • Dit recept past binnen een glutenvrij dieet!
  • Je kunt ook koekjes maken met aan 2 kanten chocolade. Versier dan eerst met 250 gram chocolade de bovenkant, laten uitharden, omdraaien en dan de resterende 100 gram melkchocolade in een dun laagje op de onderkant aanbrengen.
  • Bekijk ook eens de homemade Bounty’s!

 Ben jij al fan van deze homemade Snickers?

40 Comment on “Snickerkoekjes *update*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: