Schuddebuikrotsjes

 5 comments
feb 5th

Huh, wat? Ja, Schuddebuikrotsjes, waarom niet. Via mijn werk kwam ik in het bezig van een enorme zak monster(als in voorbeeld)zak Schuddebuikjes, met een houdbaarheidsdatum van 1 april. Mijn collega had met een deel al ijstaart gemaakt voor de hele familie en nu was het mijn beurt om wat van deze restant weg te werken. Even Googlen bracht mij bij het simpele recept van Schuddebuikrotsjes. Ik ben verzot op  zowel pindarotsjes als chocoladekruidnoten, dus dit kon alleen maar goed uitpakken. En inderdaad; simpel, makkelijk en lekker. Leuk om met kinderen te maken met Sinterklaasavond! Overigens heeft het recept niet meer dan 100 gram Schuddebuikjes weggewerkt, dus mocht je dit lezen en zelf ook een goed recept weten, laat het weten!

4.0 from 1 reviews
Schuddebuikrotsjes
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 20
Ingrediënten
Voor de rotsjes
 • 100 gram reep Milka (bijv Caramel) Chocolade + 50 gram pure chocolade óf
 • 150 gram witte chocolade
 • 1 pak Schuddebuikjes (niet helemaal nodig)
Overig
 • Bakpapier
 • Snijplank
Hoe je het maakt
 1. Smelt chocolade au bain marie (voor dummies: giet een steelpan voor 3 cm vol met kokend water(waterkoker) en zet er een kop in met 100 gram chocolade. Onder af en toe roeren laten smelten. Zodra gesmolten is, overige 50 gram chocolade erdoor.
 2. Meng met een lepel flink wat Schuddebuikjes door je mengsel totdat het echt de verhouding van een pindarotsje heeft. Ik kon er bijna 100 gram in kwijt.
 3. Schep met 2 theelepels rotsjes op je snijplank/bakpapier.
 4. Zet in de koelkast totdat volledig uitgehard (60 minuten).
 5. In de koelkast bewaren.
 6. Bon appetit!

 

5 Comment on “Schuddebuikrotsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: