Schuddebuikrotsjes
5 comments
Huh, wat? Ja, Schuddebuikrotsjes, waarom niet. Via mijn werk kwam ik in het bezig van een enorme zak monster(als in voorbeeld)zak Schuddebuikjes, met een houdbaarheidsdatum van 1 april. Mijn collega had met een deel al ijstaart gemaakt voor de hele familie en nu was het mijn beurt om wat van deze restant weg te werken. Even Googlen bracht mij bij het simpele recept van Schuddebuikrotsjes. Ik ben verzot op  zowel pindarotsjes als chocoladekruidnoten, dus dit kon alleen maar goed uitpakken. En inderdaad; simpel, makkelijk en lekker. Leuk om met kinderen te maken met Sinterklaasavond! Overigens heeft het recept niet meer dan 100 gram Schuddebuikjes weggewerkt, dus mocht je dit lezen en zelf ook een goed recept weten, laat het weten!
- 100 gram reep Milka (bijv Caramel) Chocolade + 50 gram pure chocolade óf
- 150 gram witte chocolade
- 1 pak Schuddebuikjes (niet helemaal nodig)
- Bakpapier
- Snijplank
- Smelt chocolade au bain marie (voor dummies: giet een steelpan voor 3 cm vol met kokend water(waterkoker) en zet er een kop in met 100 gram chocolade. Onder af en toe roeren laten smelten. Zodra gesmolten is, overige 50 gram chocolade erdoor.
- Meng met een lepel flink wat Schuddebuikjes door je mengsel totdat het echt de verhouding van een pindarotsje heeft. Ik kon er bijna 100 gram in kwijt.
- Schep met 2 theelepels rotsjes op je snijplank/bakpapier.
- Zet in de koelkast totdat volledig uitgehard (60 minuten).
- In de koelkast bewaren.
- Bon appetit!
Â
Anneke 11 maart 2013 at 18:58
Heerlijk en bovendien erg gemakkelijk recept. Zelfs kinderen kunnen dit!
Roos 8 september 2013 at 14:04
Bij mij geen succes met de milka caramel, wel met gewone melkchocolade. Ook kon ik er niet zoveel schuddebuikjes in kwijt.
MLJN 8 september 2013 at 15:33
Hoi Roos,
Bedankt voor je reactie. Ik heb ze inmiddels zelf ook met witte chocolade geprobeerd, erg lekker. Zal het recept veranderen naar chocolade naar keuze. Wat ging er mis met de Milka bij jou?
Verder, ik gebruik ook geen heel pak Schuddebuikjes, maar omdat je dat wel moet kopen om deze rotsjes te maken, heb ik het er zo bij gezet. Wat betreft het restant: ze zijn ook erg lekker op brood 😉
Groetjes,
Myrthe
Roos 23 september 2013 at 14:37
Hoi Myrthe,
Dank je voor je reactie! Geen idee twee keer geprobeerd met de milka beide keren met het verwarmen van de milka caramel werd de chocolade ineens hard i.p.v. zacht. misschien te heet geworden? ik weet het niet. Anyway later nog met gewone melk choco geprobeerd, toen ging het we lekker. En ik kon ongeveer 75 gram schuddebuikjes kwijt. Smaakte gelukkig wel heel goed!
Groetjes Roos
Shirley 18 februari 2014 at 22:09
Wat leuk! Deze heb ik 2jaar geleden ook gemaakt voor Sinterklaas en op m’n (toentertijd levende) blog geplaatst. Ik had er alleen ook cranberry stukjes doorgedaan voor t frisje. Ik ontdek overigens net je blog en toevallig ben ik zelf ook gek op koken, recepten, bakken en 26jaar en ook nog eens werkzaam als product manager in FMCG 🙂 Hihi vond t leuk om jouw blog te vinden. Nu ga ik m opslaan als favo!