Pistache Citroen Cupcakes

 2 comments
mrt 11th

Ik ben normaal gesproken niet zo’n fan van de recepten uit de Allerhande. Ik geloof namelijk niet dat als je bijna 100 recepten per maand publiceert, deze allemaal weloverwogen en getest zijn. Door deze enorme aanname maak ik eigenlijk alleen recepten uit Allerhande als de foto echt uitzonderlijk smaakvol is, of als ik getipt wordt. Dit laatste was het geval bij het recept hieronder. Mijn zus maakte me lekker met een foto van deze cupcakes uit de laatste Paas Allerhande, gemaakt door haar collega. Ik heb ze daarop maar gelijk de volgende dag gemaakt en inderdaad: ze zijn heerlijk! Fris, lichte citroensmaak, en een heerlijke bite door de noten. De perfecte zoetigheid voor een paasbrunch, of elke andere brunch zonder knalgele wrappers.

Nog wel eventjes zeiken: ik haat gierige cupcake- en muffinrecepten (net even te weinig beslag voor nr. 12). Dus dat heb ik even aangepast. En van mij mogen er nog net wat meer pistachenoten in. Maar verder ben ik helemaal tevreden…Bedankt voor de tip collega van Daan! En voor de Foodies!

5.0 from 1 reviews
Pistache Citroen Cupcakes
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Ingrediënten
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 135 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren, op kamerteperatuur
  • 135 g zelfrijzend bakmeel
  • 3,5 el halfvolle melk, lauwwarm
  • 6 el pistachenoten, grofgehakt
  • 1 bakje roomkaas naturel (185 g), op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en verdeel 12 papieren vormpjes over een muffinvorm.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  3. Klop 130 gram van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer (ca. 4 min.)
  4. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen en klop daarna nog 3 minuten door.
  5. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er de citroenrasp en 5 el pistachenoten door.
  6. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  7. Laat afkoelen op een rooster, minimaal 1 uur.
  8. Maak de topping; Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa.
  9. Smeer de cupcakes in met de roomkaas of gebruik een spuitzak. Verdeel vervolgens de resterende pistachenoten en eventueel wat citroenrasp erover.
  10. Bon appetit!

 

 

 

 

 

2 Comment on “Pistache Citroen Cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: