Picknickmuffins

 1 comments
feb 14th

In lijn met de naam van deze site, nu ook eens schattige minimuffins. Want hoewel ik houd van het maaltijdvervangende model, echt de gelegenheid om hier maar ‘Een klein stukje dan’ van te nemen, krijg je niet. Daarom besloot ik om een mini-muffinpan te kopen (met 24 i.p.v. 12 gaatjes) en een recept te proberen die claimde dat de muffins naar donuts smaken. Daarmee ben ik het overigens niet eens, maar lekker zijn ze wel. Leuk voor een high tea of picknick. Overigens, moet je ze wel snel opeten, dan zijn ze het lekkerst.

Picknickmuffins
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 24
Ingrediënten
  • 100 gram suiker
  • 60 gram gesmolten roomboter (ongezouten)
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 120 ml melk
  • 1 flinke theelepel baking powder (dr. Oetker)
  • 170 gram bloem
  • 60 gram gesmolten roomboter (ongezouten)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
Hoe je het maakt
  1. Verwarm oven voor op 190 graden. Vet het minimuffinblik in.
  2. Smelt alle boter in een steelpannetje.
  3. Mix 100 gram suiker met 60 gram van de boter en de nootmuskaat.
  4. Voeg de melk toe en mix dan kort de bloem en de bakpoeder erdoor. Vul de gaatjes van het muffinblik tot halfvol.
  5. Bak ca. 15 minuten of tot licht gekleurd. Als het goed is wip/schud je ze zo uit het blik.
  6. Dip de bovenkant van de muffins in de resterende 60 ml margarine en dan in een mengsel van de resterende 100 gram suiker en tl kaneel.
  7. Bon appetit!

 

 

One Comment on “Picknickmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: