Over…

Kleinstukjedan?

50's kleinstukjedanSommige recepten zijn heilig; lukken in 1 keer, met simpele ingrediënten en acceptabele bereidingstijden. En het allerbelangrijkst: het resultaat is onweerstaanbaar. Je krijgt ze van een kennis of familielid, vindt ze in een kookboek/op internet of stuit per ongeluk op een geniale combinatie van je keukeninhoud. Met de gedachten dat je deze recepten moet koesteren en delen, heb ik kleinstukjedan.nl gemaakt. Met daarop mijn favoriete recepten, persoonlijk en door menige vriend, kennis en collega goedgekeurd.

Hier geen honderden gemiddelde recepten, maar een select aantal échte uitblinkers.  Niet tekst, maar de foto’s staan centraal op deze site. Zo kun je hopelijk snel vinden waar je zin in hebt en zien welk eindresultaat je te wachten staat.

Het allerleukste vind ik het om op zoek te gaan naar het beste thuisrecept van een populair baksel.  Want hoe gaaf is het als je iets uit je oventje kan toveren wat niet onder doet voor het origineel van bakker of fabrikant!  In de rubriek ‘Op zoek naar’ neem ik je dan ook mee in mijn zoektocht van dat moment.  En als ik eenmaal het juiste recept heb gevonden, dan komt ie natuurlijk in de verzameling op de homepage.

Op naar de ultieme verzameling van onweerstaanbare recepten!

Over mij: 

Profielfoto Jpeg-100

27 Jarige baknerd. Geboren en merendeel getogen in Arnhem, maar nu woonachtig in het pittoreske Klarenbeek samen met mijn vriend, trouwe proever en geduldige hulp bij het fotograferen. In het echte leven werk ik als shoppermarketeer, bij een groot bedrijf dat van melk o.a. overheerlijke toetjes en kaas maakt!

Tot mijn 18e bleef ik het liefst uit de keuken weg. Alleen voor koekjes met oma, of brooddeeg met mamma wilde ik de mouwen wel opstropen.  Een jaar of 5 geleden ben ik begonnen met het bakken en decoreren van marsepeinen taarten. Een tijdrovende klus voor een perfectionist, dus na 2 jaar avonden en weekenden doortrekken in mijn studentenkeuken (zonder vaatwasser) om voor menig verjaardag en partij een taart te maken, was ik daar hélemaal klaar mee.

Na een korte baksabatical stortte ik me op de wat minder tijdrovende, maar minstens net zo lekkere baksels als koekjes, cupcakes, muffins en brownies. En heel soms een uitstapje naar wat hartigs. Inmiddels ben ik gaan samenwonen in een echt ‘durp.’ Met als voordeel meer ruimte, een grotere keuken en een vaatwasser (tel daar de grote tuin en mijn lief bij op en dan heb je alle voordelen gehad).

 

Huisregels 😉

Ik stop enorm veel boter, suiker en tijd in www.kleinstukjedan.nl. Merendeel van de recepten zijn veelvuldig getest en geoptimaliseerd en ook in de teksten en foto’s gaat aardig wat werk zitten. Wil je iets van de site gebruiken, vraag dit dan eerst even via info@kleinstukjedan.nl. Danku danku!


In de media

Nog maar kort online, maar toch is er onlangs al over Klein Stukje Dan geschreven in  weekblad Margriet en in het AD! Daarnaast 2e geworden in de Just Eat Top 50 foodbloggers!

Publicatie Margriet

 Klik op de foto voor een uitvergroting!  

 

badge2013_2

 

 P.S. Kleinstukjedan.nl is niet verantwoordelijk voor enig gewicht dat gebruiker is toegenomen, als gevolg van overmatig gebruik van de recepten.

fat-bastard