Nutella koekjes

 5 comments
Jun 26th
Joah-2

Ok, misschien is de titel van dit recept een beetje misleidend. Dit is geen standaard: meng-Nutella-door-je-keukeninhoud-en-aanschouw-een-wonder-recept,’ zoals er veel op internet en Youtube circuleren. Maar, door de chocolate chips en hazelnoten smaakt dit koekje wel Nutella-ish, met als voordeel dat het door de nootjes een knapperige bite heeft én nog steeds makkelijk te bereiden is. Ik vind dat het telt!

Deze maand bakte ik van de blog Cookie Cottage. In tegenstelling tot wat de naam doet vernoemen, is deze blog veelzijdiger dan alleen koekjes. Gelukkig wel veelal zoetigheid (mijn hartige beproeving wordt nog even uitgesteld), met Engelse, Amerikaanse en Australische invloeden van de Engels-Duitse Hazel (hoe toepasselijk is deze naam). Zo maakte ik kennis met Rocky Road, smakelijke homemade Fudge en natuurlijk het recept van bovenstaande koekjes. Als Nutella-fan en gesteund door de jury kon ik niet anders dan deze koekjes adopteren!

Ik heb uiteindelijk een paar kleine wijzigingen gemaakt ten opzichte van het originele recept: iets meer (vers geroosterde) hazelnoten en iets minder suiker, half bruin en half licht bruin. Ohja: ik nam een half recept en eindigde zo nog met 10 joekels van koeken. Heeel vervelend *ahum*. Net als de Subway Cookies en Triple Chocolate Cookies kun je ook dit deeg invriezen. Dus te veel heb je nooit!  Het lekkerste vind ik de uiteindelijke koeken als ze even in de koelkast hebben gelegen, zodat de chocolate chips ook knapperig zijn!

Benieuwd wie deze maand van mijn blog kookte? Judith testte een van mijn lievelingsrecepten: de Bijenkorf Brownie!

Nutella koekjes
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 10-20
Ingrediënten
  • 112 g boter
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 75 g lichte basterdsuiker
  • 0,5 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 175 g goedkoopste bloem (geen patent of tarwe)
  • ⅓ tl zout
  • 0,5 tl baking soda (Arm&Hammer)
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 125 g chocolate chips of chocoladereep (kleur na keuze)
  • 75 g hazelnoten, gehalveerd
Hoe je het maakt
  1. Mix de boter en basterdsuiker door elkaar.
  2. Rooster de hazelnoten als dat je met pijnboompitten zou doen.
  3. Voeg vanille extract en het ei toe aan het boter/suikermengsel.
  4. Weeg en meng in een tweede kom de bloem, zout, bicarbonate of soda en het bakpoeder met elkaar.
  5. Hak de hazelnoten door de helft en weeg de chocolate chips af.
  6. Voeg dit mengsel toe aan het eimengsel en schep het door elkaar tot alle bloem is opgenomen.
  7. Voeg de chocolate chips en de hazelnoten toe.
  8. Schep het deeg op een stuk huishoudfolie en maak hier zo goed als je kunt een ronde worst van ca 5 cm doorsnee van.
  9. Leg de rol in het huishoudfolie voor zeker 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  10. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  11. Haal het deeg uit de koelkast en rol het nog even wat mooier rond.
  12. Snijd plakjes deeg van de rol van ca 1 cm dik voor normaal formaat koekjes of 2,5 cm voor kingsize koeken. Deze kun je nu als je wilt invriezen om later af te bakken. Ontdooi hiervoor de plakjes en volg dan onderstaande stappen.
  13. Leg de plakjes deeg op de bakplaat en bak ongeveer 10-12 minuten.

 

 

5 Comment on “Nutella koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: