Mega bosbessenmuffins

 21 comments
Feb 17th
bosbessenmuffins2-9

Laatst vond ik een verdwaald doosje diepvries bosbessen in mijn vriezer, waarna ik op zoek ging naar een lekker recept om deze in te verwerken. Ik kwam met tegenzin terecht op Allrecipes.com. Met tegenzin, omdat ik de Nederlandse Allrecipes.nl echt compleet gebruikersonvriendelijk en nutteloos vind. Echter, de Amerikaanse versie is een stuk beter te doen en vooral ook veelgebruikt. Ideaal dus om de echte juweeltjes van recepten te vinden. Zo ook dit recept, genaamd: ”To die for Blueberry muffins”. Met ruim 1500 beoordelingen een gemiddelde 4,5 uit 5! Ik heb zelf dan ook maar 1 aanpassing gedaan aan dit recept: extra bosbessen. Voor de uitstraling bak ik de muffins niet in cupcake papiertjes, maar in stukjes bakpapier. Super simpel, goedkoop en een ambachtelijke uitstraling. Mjam…

5.0 from 4 reviews
Mega bosbessenmuffins
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 8
Ingrediënten
  • 250 gram patentbloem
  • 150 gram suiker
  • half theelepeltje zout
  • 2 flinke theelepels baking powder (dr. Oetker)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • bijna 1 doosje diepvriesbosbessen (200 gram ervan)
  • 100 gram suiker
  • 55 gram bloem
  • 65 gram ongezouten roomboter in blokjes
  • 1,5 theelepel kaneel
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip 8 bakpapiertjes van ca 15 bij 12 cm.
  2. Maak topping met de 100 gram suiker, 55 gram bloem, 65 gram roomboterblokjes en kaneel, door deze met 2 vorken door elkaar te prakken. Dit duurt even, bekijk eventueel de video om te kijken hoe het moet worden. Zet apart.
  3. Weeg en meng de 250 gram bloem, 150 gram suiker, zout en baking powder met een garde.
  4. Gooi de olie, ei en de melk bij elkaar in een grote kom en mix dit door elkaar. Voeg vervolgens het bloemmengsel erbij en meng dit zo kort mogelijk, totdat alle bloem is opgenomen. Roer de bosbessen erdoor.
  5. Pak een bakpapiertje en duw deze in een muffinvorm. Schep deze flink vol met het beslag. Herhaal dit totdat je 8 muffinvormen vol hebt.
  6. Verdeel vervolgens alle topping rijkelijk over de muffins. Het mooiste worden ze, als je al het beslag afdekt.
  7. Bak de muffins 25 minuten en check vanaf dan met een sateprikker of ze gaar zijn.
  8. Haal ze na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen.
  9. Bon appetit!

 

 

21 Comment on “Mega bosbessenmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: