Bioscooppopcorn + verjaardag

 50 comments
Mrt 10th
Popcorn

Hoera, Klein Stukje Dan bestaat alweer 1 jaar vandaag! 365 dagen zijn voorbij gevlogen, waarvan ik er  toch zeker 1 op de 3, of 121.7, in de keuken heb gestaan. Bakken, testen, proeven en weer helemaal opnieuw beginnen. Alles om de lekkerste recepten te vinden en te kunnen delen!

Je weet wat ze zeggen: time flies when your having fun. En fun it was! Mijn meest bijgebleven geluksmomentjes.

  • De eerste toegelaten foodfoto op Foodgawker in mei
  • Het vinden van het perfecte recept voor Zeeuwse bolussen in juni
  • Een grote foto en stukje in de Margriet van augustus
  • Nr. 2 Foodblog van Nederland in de Just Eat Competition 2013
  • Over 210.000 views, +1500 trouwe lezers en ruim 500 lieve berichten op deze 1e verjaardag!

Publicatie Margriet

Natuurlijk waren er ook mindere momenten. Zo maak ik rommel. Serieus. Complete chaos. En die moet Sam dan bij voorkeur opruimen. Daarnaast heb ik een aantal keer wéken achter elkaar mislukte baksels gehad. Soms had ik mijn dag niet, soms was het recept gewoon niet goed genoeg. Als ik dan al een tijd niets meer gepost had was de verleiding groot om dan maar zo’n net-niet receptje te posten. Maar toch blijf ik stug gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Zo is Klein Stukje Dan nog steeds een ‘blogje‘ gebleven met slechts 40 recepten.

Ook het tweede jaar zal ik alleen van me laten horen wanneer het de moeite waard is. Zo ben ik van plan om meer ‘Op zoek naar’ projecten te gaan doen. Heel leuk en leerzaam, want door zo vaak hetzelfde te maken ben je naar afloop stiekem een beetje expert. Daarnaast maakte ik onlangs een eerste voorzichtige stap naar hartige heerlijkheden. Ook in deze categorie zullen zeker een aantal lekkere hapjes volgen. En in alle tijd die dan nog over is, blijf ik natuurlijk lekkere receptjes proberen, zoals uit de inmiddels groooote stapel ingezonden recepten via ‘Ik wil ook.’

Wie jarig is trakteert!

Stempel

Wie jarig is trakteert, toch? Dat vind ik ook! Maar waarop? Ik besloot dat het mijn leukste bakaankoop van dit eerste blogjaar moest worden. En met stip op  1 was dat…  mijn eigen koekstempel! Ik zag ‘m voor het eerst voorbij komen op de blog van Louies en sindsdien was ik verliefd! Die moest ik hebben…  Helaas was mijn logo iets te gecompliceerd voor zo’n authentieke houten stempel, maar hij werkt als een tierelier!

Wil jij ook je eigen stempel winnen?

Koekstempel.nl

Foto via koekstempel.nl

Laat dan hieronder een berichtje achter met jouw antwoord op de vraag: ‘Welk recept mag er dit jaar niet ontbreken op Klein Stukje Dan?.’ Onder de deelnemers worden maar liefst 2 houten koekstempels verloot! En je helpt Klein Stukje Dan nóg awesomer (is dat een woord?) te worden ;-).

Meedoen kan tot 23 maart a.s. De winnaars worden eind maart bekend gemaakt via onder ander de Facebookpagina De actie is afgelopen, de winnaars zijn bekend gemaakt (zie onderaan dit bericht). 

Kun je niet wachten, ga dan naar  www.koekstempel.nl en bestel zelf je stempel. Het is super simpel, je laat je contactgegevens achter en upload een voorbeeldplaatje. Vervolgens maakt eigenaar Jan een ontwerp voor je, die hij persoonlijk met je afstemt! Super snelle en goede service en degelijke kwaliteit.  Je hebt je eigen stempel al voor €13,95 excl. verzendkosten.

DSC_6426kopie

Aan alle lezers, proevers, meedenkers en opruimers: bedankt voor jullie support! Op naar een tweede jaar vol onweerstaanbare recepten! Om te beginnen bovenstaande ‘verjaardagstraktatie’ van zoet-zoute caramel popcorn! Net zoals in de bios, maar dan nóg lekkerder, I promiss! En wil je ook deze leuke bakjes en labels erbij maken? Ik heb templates gemaakt die je hier  en hier kunt downloaden! Even uitknippen, vouwen op de streepjes, beetje plaksel erop en klaar is kees!

Liefs,

Myrthe

5.0 from 1 reviews
Caramelpopcorn
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 6
Ingrediënten
  • 100 gram popcornmais (bij groente o.a.Jumbo)
  • 50 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 2 tl zout
Overig
  • soeppan met deksel en koekenpan
  • siliconen spatel
  • oven, bakplaat, bakpapier
  • 1 grote mengkom
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor 150 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje met de slagroom, vanille en een snuf zout. Weeg de basterdsuiker en voeg toe wanneer de boter gesmolten is. Laat ca. 8 minuten doorpruttelen op middelmatig vuur. Af en toe doorroeren met een spatel.
  3. Pof ondertussen de popcorn in een licht geoliede soeppan met deksel (!) op middelmatig vuur. Na 3 minuten start het geknetter en dit duurt ook een paar minuten. Als je bijna geen pofjes meer hoort, mag de pan van het vuur. Laat de deksel er nog even op.
  4. Haal de caramel van het fornuis af als deze goudbruin en iets verdikt is. Gooi de popcorn met je hand over in een grote schaal. Zo voorkom je dat de schilfertjes en ongepofte popcorn meekomt. Giet de caramel over de popcorn en verdeel met de spatel totdat alle popcorn is verdeeld.
  5. Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover de popcorn. Haal met de spatel eventueel uit elkaar indien vastgeplakt. Laat 10 minuten goudbruin en krokant worden in de oven, draai dan de oven uit en laat nog 10 minuten staan.
  6. Bestrooi licht met wat zout (trust me, echt nóg lekkerder) en attack!
  7. Bon appetit!

Update 25/3: Trommelgeroffel…

Bedankt voor het meedoen en het inzenden van al jullie leuke ideeën! Daar ga ik er zeker een aantal van proberen. Genoeg voor zo nog 3 jaar Klein Stukje Dan!

Karin van H.  en Gusta H, jullie lootje is getrokken, ofwel:  jullie winnen je eigen koekstempel! Hurray!  Nadere info krijgen jullie via de mail!

Op naar de tweede verjaardag!

50 Comment on “Bioscooppopcorn + verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: