Bioscooppopcorn + verjaardag
50 comments
Hoera, Klein Stukje Dan bestaat alweer 1 jaar vandaag! 365 dagen zijn voorbij gevlogen, waarvan ik er toch zeker 1 op de 3, of 121.7, in de keuken heb gestaan. Bakken, testen, proeven en weer helemaal opnieuw beginnen. Alles om de lekkerste recepten te vinden en te kunnen delen!
Je weet wat ze zeggen: time flies when your having fun. En fun it was! Mijn meest bijgebleven geluksmomentjes.
- De eerste toegelaten foodfoto op Foodgawker in mei
- Het vinden van het perfecte recept voor Zeeuwse bolussen in juni
- Een grote foto en stukje in de Margriet van augustus
- Nr. 2 Foodblog van Nederland in de Just Eat Competition 2013
- Over 210.000 views, +1500 trouwe lezers en ruim 500 lieve berichten op deze 1e verjaardag!
Natuurlijk waren er ook mindere momenten. Zo maak ik rommel. Serieus. Complete chaos. En die moet Sam dan bij voorkeur opruimen. Daarnaast heb ik een aantal keer wéken achter elkaar mislukte baksels gehad. Soms had ik mijn dag niet, soms was het recept gewoon niet goed genoeg. Als ik dan al een tijd niets meer gepost had was de verleiding groot om dan maar zo’n net-niet receptje te posten. Maar toch blijf ik stug gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Zo is Klein Stukje Dan nog steeds een ‘blogje‘ gebleven met slechts 40 recepten.
Ook het tweede jaar zal ik alleen van me laten horen wanneer het de moeite waard is. Zo ben ik van plan om meer ‘Op zoek naar’ projecten te gaan doen. Heel leuk en leerzaam, want door zo vaak hetzelfde te maken ben je naar afloop stiekem een beetje expert. Daarnaast maakte ik onlangs een eerste voorzichtige stap naar hartige heerlijkheden. Ook in deze categorie zullen zeker een aantal lekkere hapjes volgen. En in alle tijd die dan nog over is, blijf ik natuurlijk lekkere receptjes proberen, zoals uit de inmiddels groooote stapel ingezonden recepten via ‘Ik wil ook.’
Wie jarig is trakteert!
Wie jarig is trakteert, toch? Dat vind ik ook! Maar waarop? Ik besloot dat het mijn leukste bakaankoop van dit eerste blogjaar moest worden. En met stip op 1 was dat… mijn eigen koekstempel! Ik zag ‘m voor het eerst voorbij komen op de blog van Louies en sindsdien was ik verliefd! Die moest ik hebben… Helaas was mijn logo iets te gecompliceerd voor zo’n authentieke houten stempel, maar hij werkt als een tierelier!
Wil jij ook je eigen stempel winnen?

Foto via koekstempel.nl
Laat dan hieronder een berichtje achter met jouw antwoord op de vraag: ‘Welk recept mag er dit jaar niet ontbreken op Klein Stukje Dan?.’ Onder de deelnemers worden maar liefst 2 houten koekstempels verloot! En je helpt Klein Stukje Dan nóg awesomer (is dat een woord?) te worden ;-).
Meedoen kan tot 23 maart a.s. De winnaars worden eind maart bekend gemaakt via onder ander de Facebookpagina. De actie is afgelopen, de winnaars zijn bekend gemaakt (zie onderaan dit bericht).
Kun je niet wachten, ga dan naar www.koekstempel.nl en bestel zelf je stempel. Het is super simpel, je laat je contactgegevens achter en upload een voorbeeldplaatje. Vervolgens maakt eigenaar Jan een ontwerp voor je, die hij persoonlijk met je afstemt! Super snelle en goede service en degelijke kwaliteit. Je hebt je eigen stempel al voor €13,95 excl. verzendkosten.
Aan alle lezers, proevers, meedenkers en opruimers: bedankt voor jullie support! Op naar een tweede jaar vol onweerstaanbare recepten! Om te beginnen bovenstaande ‘verjaardagstraktatie’ van zoet-zoute caramel popcorn! Net zoals in de bios, maar dan nóg lekkerder, I promiss! En wil je ook deze leuke bakjes en labels erbij maken? Ik heb templates gemaakt die je hier en hier kunt downloaden! Even uitknippen, vouwen op de streepjes, beetje plaksel erop en klaar is kees!
Liefs,
Myrthe
- 100 gram popcornmais (bij groente o.a.Jumbo)
- 50 gram boter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-essence
- 2 tl zout
- soeppan met deksel en koekenpan
- siliconen spatel
- oven, bakplaat, bakpapier
- 1 grote mengkom
- Verwarm de oven voor 150 graden.
- Smelt de boter in een steelpannetje met de slagroom, vanille en een snuf zout. Weeg de basterdsuiker en voeg toe wanneer de boter gesmolten is. Laat ca. 8 minuten doorpruttelen op middelmatig vuur. Af en toe doorroeren met een spatel.
- Pof ondertussen de popcorn in een licht geoliede soeppan met deksel (!) op middelmatig vuur. Na 3 minuten start het geknetter en dit duurt ook een paar minuten. Als je bijna geen pofjes meer hoort, mag de pan van het vuur. Laat de deksel er nog even op.
- Haal de caramel van het fornuis af als deze goudbruin en iets verdikt is. Gooi de popcorn met je hand over in een grote schaal. Zo voorkom je dat de schilfertjes en ongepofte popcorn meekomt. Giet de caramel over de popcorn en verdeel met de spatel totdat alle popcorn is verdeeld.
- Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover de popcorn. Haal met de spatel eventueel uit elkaar indien vastgeplakt. Laat 10 minuten goudbruin en krokant worden in de oven, draai dan de oven uit en laat nog 10 minuten staan.
- Bestrooi licht met wat zout (trust me, echt nóg lekkerder) en attack!
- Bon appetit!
Update 25/3: Trommelgeroffel…
Bedankt voor het meedoen en het inzenden van al jullie leuke ideeën! Daar ga ik er zeker een aantal van proberen. Genoeg voor zo nog 3 jaar Klein Stukje Dan!
Karin van H. en Gusta H, jullie lootje is getrokken, ofwel: jullie winnen je eigen koekstempel! Hurray! Nadere info krijgen jullie via de mail!
Op naar de tweede verjaardag!
ellen 10 maart 2014 at 22:58
Ik vind dat het goddelijke recept van banoffee pie (hoop dat ik t goed schrijf) op de site mag komen.
Deze overheerlijke taart van bastognekoekenbodem met romige caramel, banaan , slagroom en chocoladeschaafsel is echt mijn droom.
Hmmmm
Groet ellen
Gerdi 11 maart 2014 at 04:14
Heb/vind jij ht ultieme recept voor Arnhemse Meisjes ? Dat lijkt me nou cht heel leuk !! Hoef ik ze niet meer te kopen !
Els 11 maart 2014 at 07:55
Waar ik nou nog naar op zoek ben is het perfecte recept voor een Italiaanse panna cotta met een twist! Ik weet zeker dat jij daar een ongelooflijk lekkere draai aan kan geven zodat dat ‘simpele’ recept een toetje wordt om je vingers bij af te likken.. Oh nee, op te eten!
Jolanda Baltus 11 maart 2014 at 08:07
Ik vind zelf Moscovische tulband errug lekker, misschien eens een mooi recept hiermee?
Karin 11 maart 2014 at 08:13
Van harte! Dat je nog maar vele jaren heerlijke recepten met ons mag delen.
Ik ben al jaren op zoek naar een goed recept voor brownies. In de winkel vindt je soms heerlijke varianten, maar zelf krijg ik het niet voor elkaar. Volgens mij zit het geheim in een recept ZONDER cacaopoeder, maar het ultieme recept dus nog niet ontdekt.
Liefs,
Karin
Mellanie 11 maart 2014 at 16:55
ik vindt de brownie`s met stukjes zachte chocolade zo lekker!
Dit is het recept: 150 gr bloem, beetje zout, 135 gr witte basterdsuiker, 135 gr bruine basterdsuiker, 40 gr cacoapoeder, 3 eieren, 150 ml zonnebloem olie, 60 gr witte chocolade en 60 gr pure chocolade.
mengen en in 20/25 minuten afbakken in een brownie vorm op 175 graden.
Heerlijk smeuig door de olie en stukjes chocolade die een beetje zacht blijven!!!
Mellanie 11 maart 2014 at 16:57
vergeten: de chocolade moet je in stukjes hakken 🙂
Mirjam 11 maart 2014 at 08:33
Gefeliciteerd! Ik zou wel eens een recept willen zien van een Mars. Overigens vindt ik de suggestie van Gerdi (Arnhemse meisjes) ook geweldig!
Groosman 11 maart 2014 at 09:01
Als eerste van harte gefeliciteerd! Leuk dat zo’n geweldig initiatief werkt en leuke, lekkere recepten opleverd (zoals de bolussen !!! 😛 😛 😛 ).
Wat ik graag nog eens zou willen zien is het perfecte recept voor (belgische) koffiekoeken. Denk hierbij aan croissants, rozijnenbroodjes, chocoladekoeken en papkoeken. Ik heb zelf wel al hele goede recepten bij elkaar geschraapt, maar ze zijn nog niet perfect! Kunnen nog wat droog en niet luchtig genoeg zijn namelijk.
Tevens zou ik het wel leuk vinden dat je eens een recept zou verzinnen of maken met onze zelfgemaakte pruimenjam (zie facebooksite ‘http://tinyurl.com/qg35fde’ of de website ‘brandeman.webklik.nl’).
Het idee om zelf jam te gaan maken komt door het feit dat we wat moesten doen met de +/- 40kg pruimen die onze (enige) boom, in onze achtertuin, om de twee jaar geeft. Niks officieels dus.. gewoon een manier gevonden om de pruimen niet te moeten weggooien ;-).
Ben benieuwd! En… keep up the good work! 😀
juf Leej 11 maart 2014 at 13:28
Van harte gefeliciteerd met je resultaten! Mag je trots op zijn! Zelf ben ik steeds meer fan van bakken&koken. Ik vind het vooral leuk om taart en toetjes in elkaar te flanzen. Dus ik hoop dat je het komende jaar wat lekkere recepten met ons deelt. Onze favoriet is tot nu toe Tiramisu. Kun jij hier niet ’s een lekkere variatie op verzinnen?
Succes in het komende jaar! En ik vind je koekstempel rrug leuk!
Juf Leej
Nol 11 maart 2014 at 15:57
Ten eerste van harte proficiat met je eerste jaar! Leuk om te zien dat dit geweldige initiatief met leuke en lekkere recepten (vooral de bolussen !!! !!!) zo goed werkt!
Graag zou ik wel eens ht recept willen zien voor (belgische) koffiekoeken. Denk hierbij aan croissants, rozijnbroodjes, chocoladebroodjes en papkoeken.
Ik heb wel hele goede recepten bij elkaar geschraapt, maar deze zijn nog niet perfect. Soms kunnen ze nog wat droog en niet luchtig genoeg zijn…
Tevens lijkt het me erg leuk wanneer je een recept verzint of maakt waarin je onze huisgemaakte pruimenjam verwerkt!
(zie hiervoor onze facebookpagina, http://tinyurl.com/qg35fde, of onze website, brandeman.webklik.nl)
De reden dat wij zelf deze jam maken is omdat onze (enige) pruimenboom elke twee jaar zo’n 40 kg pruimen geeft en we het zonde vinden om dit allemaal weg te gooien (en alles direct opeten lijkt me niets zo’n goed idee i.v.m. de werking op de darmen… :-S). Niks officieels dus maar een leuke hobby om ervoor te zorgen dat we de overheerlijke pruimen de aandacht geven die ze verdienen
Ben benieuwd! En… keep up the good work!
Nol
Maura - YLT 11 maart 2014 at 16:58
HOERAAAAA 1 jaar alweer! Gefeliciteeeeerd, en wat heb je al veel bereikt. Heb je nog een enorme taart gebakken?
Ik ben nog opzoek naar een recept voor een massive rocky road achtig karamel fudge chocolate experience haha. Lijkt me echt wel iets voor jou om te maken 😉
Bakmat 11 maart 2014 at 17:18
Proficiat met je 1 jarig huwelijk met het bakmeel.
Wat ik mis zijn de diverse soorten Limburgse vlaaien, mischien dat daar wat meer mee gedaan kan worden.
Veel suc. Verder in de volgende jaren.
goetjes bakmat
Lianne - Focusonfoodies.nl 11 maart 2014 at 18:08
Gefeliciteerd, wat een prachtig eerste jaar heb je erop zitten :-)! Dat is iets om trots op te zijn.
En gepersonaliseerde koekstempels, dat zou mij zo gaaf lijken. Wat niet mag ontbreken is een ultiem recepten voor rijstevlaai.. Al zou ik ‘m dan zelf iets moeten aanpassen op het gebied van suiker of gluten, lijkt me zo heerlijk om daar eens een top recept voor te ontdekken.
Op naar het volgende super jaar!
Arja 11 maart 2014 at 19:27
Lemon merengue pie, van de zomer iets met rabarber (of seizoensfruit in het algemeen) en misschien een nieuwe draai aan de arretjescake?
Hoe dan ook – van harte en nog vele jaren!
Hanaa 11 maart 2014 at 22:02
Van harte gefeliciteerd! Aangezien ik jouw blog nog maar net ken, weet ik niet of je dit al gebakken hebt. Wanneer ik in Ned op vakantie ben, *moet* ik gevulde koeken eten, van een goede bakker uiteraard. Dat recept zou ik wel heel graag willen zien op jouw blog 🙂
Hanaa 11 maart 2014 at 22:05
D’r schoot me net iets te binnen. SpaanseTorrone met amandelen. Mmmmmm zo lekker. Je hebt er wel een “Candy” thermometer voor nodig om een nougat te maken. En er zit eiwit en honing in. That’s all I know 🙂
Dyanthe 12 maart 2014 at 19:22
Gefeliciteerd!
Ik hoop dat er een lekker recept komt voor hazelnoot schuimgebak! Hier in sneek heeft de bakkerij de prijs gewonnen voor het beste schuimgebak in nederland, maar het lijkt me heel leuk om zelf te kunnen. Een recept voor oranjekoek lijkt me ook leuk of een ander streekproduct waar dan maar vandaan. Zo kan je proeven van dingen die ze op andere plaatsen misschien wel helemaal niet verkopen (bijv Bossche bollen, weesper moppen )
Vanessa - Culinessa 12 maart 2014 at 23:08
Yeah! Wat een leuke post en hiep hiep hoeraaaa ..op naar 2 jaar 😉 en wat leuk dat je trakteert
Vanessa 17 maart 2014 at 08:00
Hee mijn verzoekje zie ik niet 🙁 dan maar zo!
Ik zoek naar receptjes voor lekkere brownies of muffins zonder ei..(dochter heeft n ei allergie nl)
Heel erg gewaardeerd!
Liefs en op naar jaar twee!
Anita 13 maart 2014 at 00:34
Hoi hoi,
Wat een super leuke winactie! Ik doe graag mee.
Als recept zou ik graag tompoezen willen zien. Die zelfmaakpakjes zijn zo vies!
Groetjes en ga zo door!
Anita!
Miranda Vervelde 14 maart 2014 at 21:07
Gefeliciteerd met het 1-jarig jubileum! Ik zou heel graag een recept van de originele negerzoenen of eigenlijk mag je deze naam niet gebruiken dus zoenen willen hebben. Je vind wel recepten en deze komen wel wat in de buurt maar toch………………………….
Hella duijs 14 maart 2014 at 23:08
gefeliciflaptaart met je 1 jarig jubileum! Goed bezig 🙂
Ik ben zelf helemaal fan van de Hummingbird bakboeken. Een jaar geleden heb ik de mississippie mud pie gemaakt. Op het plaatje zag de taart er goddelijk uit! Maar de smaak viel tegen…nou kan dat aan mij liggen natuurlijk maar misschien heb jij wel een fantastisch lekker recept!
Groetjes Hella
Kym 14 maart 2014 at 23:20
Een heerlijk chocolate mud cake recept!!
Marieke 15 maart 2014 at 08:07
Gefeliciteerd en wat een leuke blog!! Welk recept ik zou eillen, de punelli koekjes. Je kent ze wel stroop koekjes in de oranje verpakking. De mijne lkomen nog niet in de buurt. Ben benieuwd of t lukt !!!!! Succes met je site. Recepten en onderzoek
Bemarean 15 maart 2014 at 08:41
Super om te zien hoe jij je creativiteit kwijt kunt in je blog, het blijft elke keer weer een feestje om te lezen. Ik heb genoten van je ijs-project, mooie, bijna wetenschappelijke aanpak 😉 De troefkaart Toverijs heb ik ingezet voor pepernotenijs met Sinterklaas, een blijvertje (ik moet trouwens eigenlijk kruidnotenijs zeggen van de expert, maar dat bekt minder lekker…).
Voor aankomend jaar zou ik een projectje Bossche Bol (van Jan de Groot) een mooie vinden. Wat is toch dat mysterie en waarom sta je op zaterdag al buiten in de rij voor die enige echte? Dat chocolade laagje is net anders dan die van de neppers en de vulling toch wat luchtiger, maar niet te! Het lijkt zo simpel, maar wat is het geheim? Owww en mocht je echt meer de hartige kant op gaan, dan moet het freaky met frikandellen worden!
Succes aankomend jaar, ik blijf je volgen 😉 Liefs
Jorg verbart 15 maart 2014 at 09:46
Ik ga heel graag op vakantie naar het heerlijke italie. Elke keer als ik daar ben geniet ik na het eten van de lekkerste tiramisu. Deze zijn altijd huisgemaakt. Nu zijn er al wel recepten maar ik heb nig niet de ultime gevonden waaraan ik mij weer in het heerlijke italie waan.
Groeten jorg
Jennie vander stelt 15 maart 2014 at 10:15
Gefeliciteerd met dit fijne jaar bakplezier. Ik hou van alles wat uit de oven komt. Ik heb dan ook een echt probleem wanneer mijn oven het zou begeven. Mijn gezin is altijd goed gemutst wanneer de oven weer aanstaat en ik heb dan ook altijd “testers” genoeg voor mijn probeersels. Het allerliefst zou ik graag recepten zien van koekjes. Want die gaan mee naar school, worden bij thuiskomst weer gepakt en is een goed middel voor de lekkere trek tussen door. Dus please koekjes recepten van alle soorten en maten. Groeten Jennie
Stefanie 15 maart 2014 at 11:09
Waar ik nou graag een recept van zou willen en dan een recept waarop jij je creativiteit op hebt losgelaten:
Een makkelijke taart van laagjes met lange vingers of biscuits die je in de koelkast moet zetten. Niet bakken.
Laurien 15 maart 2014 at 13:34
Gefeliciteerd!
Ik zou graag een recept vinden voor Spakenburgshart. Ik weet niet of je dat kent?
Een heerlijk zachte koek met een laagje glazuur.
Ik heb het al een paar keer geprobeerd te maken, maar ik kom niet echt in de buurt.
Danille 15 maart 2014 at 14:02
Hieperdepiep, nog vele jaren lekkers!
Voor 2014 een recept voor een hartige stukje dan: de risottobitterbal. Ik heb het ooit geproefd met home made pesto! Yummie to my tummie, maar nu nog een how to, maar dat is aan jou wel toe vertrouwd.
Esther 15 maart 2014 at 15:20
Wat Laurien al zei: het Spakenburgs hart. Ik zit altijd op stiekem te wachten op dat recept dus nu we zelf iets aan mogen dragen, zou dat heel leuk zijn! Vooral als het net zo’n succes is als die lekkere Zeeuwse bolussen!
De echte Jan Hagel uit Spakenburg is trouwens ook een goede optie! Die smaakt zo anders dan de pakjes uit de winkel en om er nou elke keer voor naar Spakenburg te rijden is ook zo wat.
Je hebt genoeg opties om uit te kiezen, zag ik al! Mooie gelegenheid om nog jren door te gaan! Ik blijf je volgen in ieder geval..
Annemieke 15 maart 2014 at 20:29
Gefeliciteerd dame, een hoop moois binnen n jaar. Ik kwam voor het eerst op jouw site en kan mijn ogen niet afhouden van die snickerkoekjes, niet normaal meer.
Als jij nu eens Limburgse pruimenvlaai gaat maken (ik zocht naar een zoekfunctie om te kijken of je dat niet toevallig al eens hebt gedaan, maar de zoekfunctie heeft zich voor mij verstopt!) en ons het recept geeft, dan wordt mijn moeder daar wel gelukkig van. En ik ook, want dan gaat zij die natuurlijk maken voor mij.
En zo’n stempel zou ik erg graag winnen voor mijn kleuter. Ik zou er zijn naam in mooie letters op laten zetten. Hij is namelijk verzot op letters lezen en nog doller op samen met mij koken (niet alleen bakken, maar ook andere dingen).
Nynke 15 maart 2014 at 23:16
Ik ben op zoek naar glutenvrije koekjes die er ook nog een beetje feestelijk uit zien. Ook nog gefeliciteerd, ga zo door!
Selma 16 maart 2014 at 19:37
Misschien ben ik de enige persoon op de aardbol die het niet naar binnen krijgt: botercrme! Het beste recept daarvoor zou enorm geweldig, handig en lekker zijn. Want alles wat ik uitprobeer is te zoet, te boterig of te smerig :(! Waarom zou ik onnodige calorien eten, die het niet eens waard zijn? (Same problem als jou, geen snelle stofwisseling helaas ;p).
Dus als dat recept op je blog zou kunnen komen… GEWELDIG!
Heel veel succes in jaar 2 en gefeliciteerd met je al bereikte jubileum! Ik en mijn omgeving genieten altijd van wat ik van je blog maak, dus bedankt en ga vooral zo door!
Groetjes en hopelijk maak ik een kans 🙂
Jacomien 16 maart 2014 at 20:19
Hoi Myrthe,
Gefeliciteerd met je 1e verjaardag en wat leuk dat je trakteert! Wij genieten nog steeds van jouw Zeeuwsebolusrecept dus “keep up the good work”.
Tja, en wat er komend jaar niet mag ontbreken op jouw site is een lastige vraag. Kan niet zo goed kiezen, er zijn nog zoveel leuke/lekkere dingen om te bakken en uit te testen. Ik dacht aan de Utrechtse spoorpunt, krakelingen of stroopwafels. Maar de Bossche bol is natuurlijk ook een leuke of het Brabantse worstenbroodje (als je voor hartig gaat ;-)) of het ultieme cheesecake recept.
Heel veel succes komend jaar en ik blijf je volgen.
Groetjes Jacomien
Ilja 16 maart 2014 at 21:08
Ten eerste gefeliciteerd! Ik lees je blog graag. Ik ga de popcorn zeker een keer proberen.
Groetjes,
Ilja
wendy 17 maart 2014 at 12:24
Allereerst gefeliciteerd!
Ik ga zelf toch wel voor de eclairs, zo mooi om te zien!
Eve 18 maart 2014 at 11:59
Gefeliciteerd met je verjaardag!
Een Oreo-taart zou fantastisch zijn…
Nienke Wiericx 18 maart 2014 at 17:15
Wauw, wat een top site. Ik ben al maanden bezig met het juiste concept voor mijn eigen site in bakken en dit motiveert me nog meer.
Biscuitbeslag is iets wat al- tijd mislukt bij mij. Het stort in of is na het bakken n harde plak.
Ook heb ik een pruimenboom in de achtertuin. Misschien weet jij een ultiem recept voor een pruimencake om van te genieten op een zwoele zomeravond?
liefs
Brigitte 23 maart 2014 at 19:39
Gefeliciteerd met de eerste verjaardag!!
Ik ben helemaal weg van de heerlijke blondies of bombe blanche, een witte chocoladetaart!! Aan de ene kant niet met elkaar te vergelijken, maar wel allebei met witte choco. Vooral de bombe is zooooo lekker, maar zooooo machtig mjam!!