Hapklare kaneelkoekjes

 6 comments
jan 9th

Op zoek naar een gemakkelijk recept om met mijn nichtje van 3 te maken, stuitte ik op dit recept. Mijn nichtje helpt graag, heel erg graag. Zodra ik me omkeer heeft ze dan ook óf een extra schepje suiker, bloem of een flesje vanille-extract toegevoegd. óf de helft van het deeg opgegeten. Omdat dit recept eigenlijk in 10 minuutjes klaar is en weinig ingrediënten heeft waarvoor ik de keuken uit moet, gingen we ervoor. Schijn bedriegt echter: het recept heeft 2 uur (!) wachttijd. Kwamen wij natuurlijk pas tijdens het maken achter. Omdat onze spanningsboog (ja, die van mij ook), dit echt niet aankon, hebben we deze verkort tot de wachtijd van het opwarmen van de oven. Eerlijk is eerlijk, dit had consequenties. De koekjes werden zo plat als een dubbeltje. Maar, wel verassend lekker. En gevaarlijk, want je eet er zo een paar achter elkaar. Een tweede poging met wachttijd gaf een hoger resultaat, maar nog altijd lager dan op het plaatje van het recept… De eerstvolgende keer ga ik de wachttijd in de vriezer proberen. Tot die tijd voldoen deze prima als heerlijk, zelfgemaakt koekje bij de thee!

5.0 from 2 reviews
Hapklare kaneelkoekjes
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 24
Ingrediënten
 • 120 gram suiker
 • 60 gram ongezouten roomboter
 • 1 klein ei (of ¾ medium ei)
 • 0,5 tl vanille extract
 • 100 gram bloem
 • 1 kleine tl kaneel
 • 0,5 tl baking powder (dr. Oetker)
 • Snufje zout
 • bakje kaneelsuiker (paar el suiker + tl kaneel)
Hoe je het maakt
 1. Mix suiker en boter tot een cremige massa. Voeg het ei en de vanille toe.
 2. Weeg en meng bloem, kaneel (niet de kaneelsuiker), baking powder en zout met een garde. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix het goed door elkaar.
 3. Draai van het deeg balletjes van 2cm en leg ze op een groot bord, afgedekt met folie. Plaats dit in de koelkast voor 2 uur.
 4. Zet na 1,45 uur de oven aan op 170 graden en leg alvast bakpapier op je bakplaat.
 5. Meng suiker met wat kaneel in een kommetje.
 6. Haal de balletjes uit de koelkast, en rol ze door de kaneelsuiker. Leg ze daarna op de bakplaat met ca 3 cm tussen de balletjes.
 7. Bak de balletjes 10 minuten en haal ze eruit als ze lichtbruin, maar nog wel zacht zijn.
 8. Wacht 5 minuten en rol dan de koekjes nogmaals door de kaneelsuiker. Verder af laten koelen op je ovenrek, of direct opeten met een lekkere kop thee!
 9. Bon appetit!

6 Comment on “Hapklare kaneelkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: