Bananenwalnotencake
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Porties: 12-24
Ingrediƫnten
  • 1 overrijpe banaan
  • 1 tl citroensap
  • 130 gram bloem
  • 0,5 tl baking soda (Arm&Hammer)
  • snufje zout
  • 60 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 1 kleine tl vanille-essence
  • 1 glas melk
  • 1 tl azijn of citroensap
  • 30 gram roomboter
  • 75 gram monchou
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • bakje walnoten
  • spuitzak met spuitmondje
  • mixer met beslaghaken
Hoe je het maakt
  1. Verwarm oven voor op 135 graden en vet een muffinvorm van 12 of 24 cups (mini) in.
  2. Meng melk met tl azijn of citroensap en zet apart.
  3. Prak de banaan met het citroensap en zet apart.
  4. Meng bloem, baking soda en zout met een garde door elkaar en zet apart.
  5. In je mixkom, mix boter en de suiker totdat het licht en luchtig is.
  6. Voeg daarna het ei en de vanille erbij en mix er kort door totdat het ei opgenomen is.
  7. Voeg daarna geleidelijk wat bloem en melk toe en mix dit kort erdoor.
  8. Schep de bananenprak erdoor en verdeel het beslag over de muffinvorm. Het beslag zal een beetje rijzen, ik vulde de cups voor ¾ en na het bakken kwamen de muffins tot de rand.
  9. Bak de muffins voor ca. 30 minuten en controleer dan regelmatig met een sateprikker of de cakejes gaar zijn (moet er helemaal schoon uitkomen).
  10. Plaats je muffinvorm eventueel direct uit de oven even in de vriezer, dit zou de cakejes nog smeuiger maken.
  11. Mix ondertussen de boter en monchou tot een glad mengsel. Mix daarna nog kort de vanille- en de poedersuiker erdoor.
  12. Spuit of smeer een klein toefje topping op de cakejes. Ik gebruikte een stervormig spuitmondje. Decoreer met een walnoot.
  13. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/bananenwalnotencake/