Meringues
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 21
Ingrediƫnten
  • 3 eiwitten voor 7 meringues per eiwit
  • 150 gram suiker - 50 gram per eiwit
  • Elektrische mixer met klophaken
  • Optioneel: zakje vanillesuiker, kleurstof (pasta) en versiersels
  • Erg gemakkelijk: een spuitzak of stevige diepvrieszak.
Hoe je het maakt
  1. Verwarm je oven voor op 100 graden, hetelucht. Als je oven deze stand niet heeft, zorg dan dat je de oven deur tijdens het bakken op een kier blijft (pollepel ertussen).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg een spuitzak of twee eetlepels klaar.
  3. Ontvet een goed afgewassen beslagkom en je klophaken met een keukenpapier met azijn of citroensap.
  4. Splitst de eiwitten van de dooiers. Zorg dat er absoluut geen ''geel' bij het ''wit'' komt.
  5. Klop het eiwit eerst tot zachte pieken (zie filmpje).
  6. Voeg dan al mixend beetje voor beetje de suiker en evt. vanillesuiker toe.
  7. Klop het eiwit tot harde pieken (zie filmpje), dit kan een kleine 10 minuten duren.
  8. Voeg eventueel wat kleurpasta toe (bijv. van Wilton) en klop dit er nog heel kort doorheen. Als je ook wit schuim wil, hou dan wat eiwit hiervoor apart, waarmee je alvast schuimpjes gaat maken.
  9. Vul een spuitzak met het eiwit en draai de bovenkant dicht. Knip een opening van ongeveer 1,5 cm en spuit kleine soesjes op je bakpapier. Als de vorm je niet helemaal aanstaat, kun je deze later met een lepel nog wel wat modelleren.
  10. Bij gebrek aan een spuitzak kun je ook met lepels hompjes schuim op de bakplaat maken. Ze zien er dan wat ambachtelijker uit, maar dat heeft zijn charme wel, toch?
  11. Nu is het moment aangekomen om eventuele versieringen over je meringues te strooien.
  12. Je bakt de schuimpjes 60 minuten voor een zachte binnenkant, 80 minuten voor een licht chewy kern (aanrader) en 120 minuten voor een volledig bros resultaat.
  13. Zet de oven na afloop uit, maar laat de schuimpjes er nog even een kwartiertje in staan.
  14. Bewaar de meringues luchtdicht.
  15. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/meringues/