Pralinetaart
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 15
Ingrediënten
  • 150 gram digestives of andere koekjes
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 gram cashewnoten
  • 400 gram pure chocolade, goede kwaliteit
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • zout
  • 1 doosje frambozen
  • een scheutje fruitlikeur (bijv. Licor 43)
  • 24 cm bakblik
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng dit samen.
  3. Rooster de cashewnoten kort in de pan en sla ze plat en kruimig. Meng dit door de koekjes/boter.
  4. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en bak de bodem ca. 5 minuten.
  5. Smelt ondertussen in een pannetje de chocolade en roer hier de slagroom doorheen.
  6. Kluts een voor een de eieren door de chocolade met een garde.
  7. Voeg dan de suiker, een snufje zout en de vanillesuiker erbij en klop tot een lobbig mengsel.
  8. Schep het mengsel op de koekjesbodem en zet de taart gedurende 15 minuten in de oven. Haal je taart eruit al het mengsel is opgestijfd maar nog donker is. Hij zal verder doorgaren buiten de oven en moet dus niet te gaar worden.
  9. Laat de taart volledig afkoelen en zet dan minimaal een uur in de koelkast.
  10. Voor het serveren maak je een frambozensausje door een handje diepvriesframbozen met een shot likeur op een laag vuurtje door elkaar te roeren.
  11. Zorg dat je een handje frambozen voor de garnering laat ontdooien.
  12. Serveer de taart in dunne (!!!) punten met een schepje frambozensaus over de punt. Garneer met een hele framboos bovenop.
  13. Bon appétit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/praline-taart/