(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 6-8
Ingrediƫnten
  • 6 appels
  • 3 handjes rozijnen
  • suiker (naar smaak)
  • snufje kaneel
  • eventueel noten of spijs
  • 200 gram ongezouten boter
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 275 gram bloem
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 schep suiker
  • 250 ml slagroom
  • Grote ovenschaal (braadslee)
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de rozijnen weg in een beker met warm water.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes
  4. Giet de rozijnen af en meng ze met de appel, de 35 gram suiker (of, naar smaak) en het snufje kaneel en eventueel wat noten of spijs.
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Schep dan het appelmengsel in de ovenschaal.
  6. Meng de boter (in blokjes), 175 gram suiker, vanillesuiker, bloem en speculaaskruiden met koude handen of (fijner) met een mixer met deeghaken tot het fijne kruimels zijn geworden.
  7. Strooi dit over de appels heen. Afhankelijk van hoe groot je appels zijn, kan het wat te veel zijn. De verhouding in hoogte moet ongeveer 2 delen appels 1 deel crumble zijn. Meer deeg is minder lekker, trust me!
  8. Bak het appeltaarttoetje in ca 30-35 minuten of tot goudbruin. Zet de oven na 15 minuten een standje lager op 180 graden.
  9. Klop de slagroom met de schep suiker en vanillesuiker stijf.
  10. Serveer het toetje warm, met een toef of schep slagroom.
  11. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/appeltaarttoetje/