Pistache Citroen Cupcakes
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Ingredi├źnten
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 135 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren, op kamerteperatuur
  • 135 g zelfrijzend bakmeel
  • 3,5 el halfvolle melk, lauwwarm
  • 6 el pistachenoten, grofgehakt
  • 1 bakje roomkaas naturel (185 g), op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬║C en verdeel 12 papieren vormpjes over een muffinvorm.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  3. Klop 130 gram van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer (ca. 4 min.)
  4. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen en klop daarna nog 3 minuten door.
  5. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er de citroenrasp en 5 el pistachenoten door.
  6. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  7. Laat afkoelen op een rooster, minimaal 1 uur.
  8. Maak de topping; Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa.
  9. Smeer de cupcakes in met de roomkaas of gebruik een spuitzak. Verdeel vervolgens de resterende pistachenoten en eventueel wat citroenrasp erover.
  10. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/pistache-citroen-cupcakes/