Speculoosbonbons
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 18
Ingrediƫnten
  • 95 gram Lotus Speculoos Crunchy (1/4 pot)
  • 19 Lotus koffieleutjes
  • 66 gram Philadelphia Light (1/3 bakje)
  • 150 gram witte chocolade
  • 2 blokjes bruine chocolade
  • of hagelslag voor versiering
Hoe je het maakt
  1. Leg de koffieleutjes op een schone theedoek, vouw deze dicht en rol met de deegroller eroverheen totdat de koekjes in kleine stukjes zijn gebroken (hoeft geen poeder te zijn).
  2. Schud de theedoek leeg boven een kom en meng de Philadelphia en Speculoospasta goed door de kruimels.
  3. Draai van het mengsel ca 18 ballen zo groot als een 2 euromunt.
  4. Laat de ballen hard worden in de koelkast (ca 1 uur).
  5. Smelt na 50 min wachten de witte chocolade au bain marie (of voor dummies: 3 cm kokend water in een steelpan (waterkoker), hogere mok erin zetten met ⅔ van de chocolade erin. Af en toe roeren totdat gesmolten is. Dan restdeel erin.)
  6. Haal de ballen met 2 lepels door de chocolade en leg ze op een snijplank met bakpapier.
  7. Versier met hagelslag als nog zacht is, of smelt op dezelfde manier de bruine chocolade en slinger wat als versiering over de bonbons.
  8. Laat hard worden in de koelkast, minimaal 1 uur.
  9. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/speculoosbonbons-2/