Hapklare kaneelkoekjes
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 24
Ingrediƫnten
  • 120 gram suiker
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 1 klein ei (of ¾ medium ei)
  • 0,5 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 1 kleine tl kaneel
  • 0,5 tl baking powder (dr. Oetker)
  • Snufje zout
  • bakje kaneelsuiker (paar el suiker + tl kaneel)
Hoe je het maakt
  1. Mix suiker en boter tot een cremige massa. Voeg het ei en de vanille toe.
  2. Weeg en meng bloem, kaneel (niet de kaneelsuiker), baking powder en zout met een garde. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix het goed door elkaar.
  3. Draai van het deeg balletjes van 2cm en leg ze op een groot bord, afgedekt met folie. Plaats dit in de koelkast voor 2 uur.
  4. Zet na 1,45 uur de oven aan op 170 graden en leg alvast bakpapier op je bakplaat.
  5. Meng suiker met wat kaneel in een kommetje.
  6. Haal de balletjes uit de koelkast, en rol ze door de kaneelsuiker. Leg ze daarna op de bakplaat met ca 3 cm tussen de balletjes.
  7. Bak de balletjes 10 minuten en haal ze eruit als ze lichtbruin, maar nog wel zacht zijn.
  8. Wacht 5 minuten en rol dan de koekjes nogmaals door de kaneelsuiker. Verder af laten koelen op je ovenrek, of direct opeten met een lekkere kop thee!
  9. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/hapklare-kaneelkoekjes/