Old Amsterdam kaassoufflées
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 8
Ingrediënten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 (voorgesneden) plakjes Old Amsterdam
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • eventueel: snufje zout en/of kruiden
Overig
  • Frituurpan
Hoe je het maakt
  1. Laat 4 plakjes bladerdeeg 5 minuutjes ontdooien. Snij ondertussen de randjes van de kaas en maak rechthoekige pakketjes van telkens een half plakje kaas (ongeveer 6 bij 4 cm). Kluts ook het ei met een vork in een diep bord of bakje en vul nog een bakje met een laagje paneermeel en eventueel zout of andere kruiden erdoor.
  2. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit met een deegroller of recht glas. Ongeveer 1,5x de normale grootte. Snijd daarna door midden en leg op elk plakje een pakketje kaas. Zet ondertussen de frituurpan pan aan op 180 graden.
  3. Bestrijk de randjes met eigeel en vouw daarna dicht als een envelopje. Breng eventueel strak in vorm tegen de rand van een mes. Haal de pakketjes 1 voor 1 door het ei en daarna door de paneermeel totdat volledig bedekt. En voila, kaassoufflées!
  4. Bak de kaassoufflées per 4 tegelijk en maximaal 3 minuten (als je langer bakt loopt de kaas eruit). Eventueel tussentijds een keer omdraaien als ze dat al niet vanzelf hebben gedaan. Je kunt de kaassoufflés ook invriezen en later bakken. Houdbaarheid weet ik niet exact, maar een maand durf ik zelf wel aan.
  5. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/old-amsterdam-kaassoufflees/