Winterkruidkoek
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 12
Ingrediënten
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel óf
  • 375 gram tarwebloem, gemengd met 4,5 tl baking powder en 1,5 tl zout
  • 300 gram bruine suiker
  • 1,5 pakje vanillesuiker
  • 1,5 eetlepel koekkruiden
  • 3 eetlepels stroop
  • 30 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 ml lauwe melk
  • ½ zakje amandelschaafsel (dr. Oetker)
  • 1 theelepel amandel essence
  • ¾ (75%) van een grote pot kersen
  • 120 gram pure chocolade drops of 120 gram pure chocolade in kleine stukjes gesneden
Overig
  • cakeblik
  • satéprikker of cakeprikker
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Laat de kersen uitlekken en weeg en zeef het zelfrijzende bakmeel, de koekkruiden en vanillesuiker. Zet apart.
  3. Mix de suiker en boter glad en mix er de melk, de stroop en amandelessence erdoor en daarna het bloemmengsel.
  4. Snij de kersen fijn en schep deze samen met de chocoladestukjes door het cakemengsel.
  5. Vet je cakeblik in en vul met het mengsel. Strooi er royaal amandelsnippers overheen en druk deze een klein beetje aan.
  6. Bak in de oven voor 65-80 minuten totdat een sate- of cakeprikker er helemaal schoon uitkomt.
  7. Laat de cake volledig afkoelen (onafgedekt) en snijd daarna voorzichtig met een mes de randjes los. Zet het cakeblik dan op de kop en geef een paar tikken op de bodem totdat de cake loskomt. Voorzichtig omdraaien en in plakken serveren.
  8. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/winterkruidkoek/