Chocolate cookie dough ijs
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 4
Ingrediƫnten
  • 65 gram tarwe bloem
  • 5 el licht bruine basterd suiker
  • 25 gram zachte, ongezouten roomboter
  • 0,5 theelepel vanille extract (dr. Oetker)
  • 2 el melk
  • snufje zout
  • 50 gram chocolade chips
  • 1 pak van Gilse Toverijs
  • 330 ml volle melk
  • 100 gram pure chocolade
  • 25 gram melk chocolade
  • diepvriesbak of lege gekochte ijsbak (bv. Hertog)
Hoe je het maakt
  1. Smelt de 100 gram pure en 25 gram melk chocolade in een pannetje met de helft van de melk. Haal van het vuur en giet in de kom van je mixer met de resterende koude melk. Zet in de vriezer om snel af te koelen.
  2. Maak een koekjesdeeg door suiker, boter, vanille en melk te mixen, daarna de bloem erdoor te mixen en tot slot de chocolade chips erdoor te lepelen. Vries dit deeg in als platte bal.
  3. Neem de zo goed als afgekoelde chocolademelk uit de vriezer en mix hier de tover-ijspoeder doorheen; 1 minuut op lage stand, 2 minuten op de hoge stand.
  4. Giet het mengsel in een diepvriesbakje en zet in de vriezer voor ca 30 minuten. Voor een toevoeging met redelijk wat gewicht, zoals koekjesdeeg moet het ijs wat body hebben, anders zinken alle stukjes naar de bodem.
  5. Snijd na 25 minuten je koekjesdeeg in kleine blokjes (ca 1,5 cm).
  6. Haal het iets bevroren chocolade ijs uit de vriezer en roer er de blokjes koekjesdeeg door. Vries weer in voor minimaal 5 uur.
  7. Serveer in papieren bekers of 1 grote glazen pot voor het echte Ben & Jerry gevoel!
  8. Bon appetit!
Recipe by Klein stukje dan?! at http://kleinstukjedan.nl/chocolate-cookie-dough-ijs/