Bijenkorf Brownies

 29 comments
feb 7th

In lijn met mijn obsessie voor Subway Cookies is die van de brownies van de Bijenkorf. Of eigenlijk, zijn het meer butter-ies, want ze smaken meer naar chocoladeboterkoek dan naar chocoladecake. Maar o-zo-lekker. Als je meer van een cake structuur houdt, dan is dit niet jou recept. Maar als je weet wat goed voor je is, dan maak je ze wel. De eer van dit recept gaat naar deze dame (ja er zijn meer fans met mij van deze caloriebom). En eigenlijk zijn ze heel goed van de lijn, want na 1 stuk knal je uit elkaar. Lekker en verantwoord dus;-). Ohja, had ik al verteld dat er pecannoten inzitten?

3.8 from 4 reviews
Bijenkorf Brownies
 
(Voor)bereidingstijd
Baktijd
Totale tijd
 
Author:
Porties: 20-24
Ingrediënten
  • 350 gram melkchocolade
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram bloem (ja ik ben écht geen getal vergeten)
  • 1 tl Baking Powder (dr. Oetker)
  • 3 geklopte middelgrote eieren
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 1 bakje pecannoten (ongezouten)
  • 1 braadslee (grote rechthoekige, diepe ovenschaal)
Hoe je het maakt
  1. Verwarm de oven voor op 170 g. Beboter de braadslee wat aan de onderkant en heel goed aan de zijkanten. Leg op de bodem nog een extra stuk bakpapier.
  2. Pak een steelpan (liefst met dikke bodem) en zet deze op laag (!!!) vuur. Leg eerst de boter in de pan en als deze al een beetje gesmolten is, leg je de chocolade in stukjes erbij. Af en toe doorroeren totdat het helemaal gesmolten is en dan van het vuur afhalen.
  3. Weeg de bloem en bakpoeder af (bij elkaar) en roer deze door elkaar met een garde. Klop in een aparte schaal de eieren schuimig en klop dan de suiker erdoor.
  4. Meng (lepel) de chocolade en bloem erdoor. Als je persé wilt kloppen: niet te lang.
  5. Giet het mengsel in je braadslee. Strooi pecannoten erover en duw deze met een vorkje helemaal in het mengsel.
  6. Bak 40-45 minuten. De bovenkant zal wat barsten en de brownie is dan nog vrij slap, maar gaart nog na en wordt harder bij het afkoelen.
  7. Laat de brownies echt helemaal afkoelen, anders krijg je deze lastig uit het bakblik. Een snijplank erbovenop en dan omkeren doet wonderen. Snij in kleine porties (ca 3 bij 3cm). Je kunt de brownies mooier snijden als ze uit de koelkast komen.
  8. Bon appetit!

 

29 Comment on “Bijenkorf Brownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept: