After Eights
21 comments
Toen ik nog een mini Myrt was, had mijn moeder vaak een doosje After Eights in de koelkast staan. Zo nu en dan kwam het doosje op tafel en mochten mijn zus en ik zo’n lekker chocolaatje. Hoewel ik niet van pepermuntjes hou -kauwgom spuug ik meestal na een minuutje weer uit- vond en vind ik deze chocolaatjes zoooo verslavend! Eentje vond ik dan ook veel te weinig, maar mamma was streng met zoetigheid. Tot de middelbare school mocht ik niet eens frisdrank. Ik bedoel maar.
Anyway, sneaky little Myrt sloop ’s avonds gewoon stiekem naar de koelkast om der mond vol te proppen met nog een paar van die lekkere dingen. Die zwarte papiertjes liet ik dan zitten in het bakje, zodat het leek alsof er niets uitgehaald was. Een kleine zoetekauw was geboren.
Sinds dat ik op mezelf woon heb ik dat suikertekort ruimschoots ingehaald. Maar, gek genoeg heb ik nog nooit meer een pakje After Eights gekocht. Ik kom ze eigenlijk ook niet tegen in de supermarkt, terwijl ik toch bij elk bezoek wel langs het chocoladeschap loop. Ze zullen dus vast wel ergens onderin, achter een pilaar liggen. Helemaal vergeten dus, totdat ik laatst op Pinterest een recept van ‘2die4 after eight brownies’ zag voorbijkomen. En het enige wat ik dacht was…ooooohjaaaa After Eights!!! Kun je dat zelf maken??? Helaas maakte het recept zelf gebruik van kant-en-klare aftereights, maar mijn interesse was gewekt!
Als je overigens googelt (ja, zo schrijf je dat blijkbaar) op After Eights, of after dinner mints, zoals ze ook wel genoemd worden, dan kom je erachter dat de chocolaatjes een nogal stoffig imago hebben. Ze bestaan al sinds 1962 en met name oudjes zouden deze chocolaatjes na het avondeten opsmikkelen. Ik zeg, tijd voor een wedergeboorte!
Medefan is blogster Not Quitte Nigella. Een geweldige Australische foodie met een evenzo geweldige website. Miss NotQuitteNigella noemt de chocolaatjes ‘the better way to end your dinner’ en roemt de hoeveelheid chocolaatjes in het pakje. Haar recept zag er zo simpel uit, dat ik dezelfde dag nog op zoek ben gegaan naar pepermuntessence en, thuis aangekomen, direct aan de slag ging. Overigens is het, op aanraden van de taartenwinkelmevrouw, mintsmaakstof geworden, met de pepermuntsmaak zou het meer chocolade met tandpasta worden. Het is van het merk Patidess en dus verkrijgbaar bij vele taartwinkels die dat merk voeren. Online kan ook, bijvoorbeeld hier.
Het recept heb ik aangepast naar de Nederlandse maten en omdat je geen essence (vloeistof) maar smaakgel toevoegt, moest er iets extra water bij. Ik moet alleen nog wat oefenen om ze netter te kunnen snijden, maar de smaak is hemels gewoon, dus ik ga ze nu al met jullie delen!
Is het al acht uur?
PS. Mam, als je dit leest, sorry. Als je het wilt, neem ik vanaf nu af aan bij elk bezoekje een doosje mee 😉
P.PS Reem, ik heb écht geprobeerd om ze gesloten en dunner te maken, zoals de echte, maar naar 15x opnieuw smelten en uitrollen van de vulling, blijf ik toch bij de originele methode! Smaak dus hetzelfde, maar iets groter en steviger dan het origineel.
- 400 gram pure chocolade
- 260 gram poedersuiker
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel sla-olie
- 1 eetlepel mint smaakgel Patidess
- 1 braadslee
- 1 velletje bakpapier
- 1 spatel
- Beleg de bodem van je braadslee met bakpapier.
- Neem 200 gram chocolade. Smelt 160 gram in de magnetron: op 900 watt-60 seconden, doorroeren en herhalen. Als de chocolade gesmolten is voeg je de overige 40 gram toe en roer je totdat ook dit gesmolten is. Verdeel de chocolade over de bodem van de braadslee. Zet voor 15 minuten in de koelkast.
- Na 15 minuten maak je de mintglazuur door de poedersuiker te zeven (echt doen tegen klontjes) en de water, olie en mintgel erdoor te mengen. Je krijgt een dikke massa. Deze ga je in de magnetron zachter en dunner maken: op ca. 700 watt 30 seconden, ongeveer 3x met doorroeren tussendoor. Het moet goed vloeibaar zijn. Giet de glazuur zo verdeeld mogelijk over de laag chocolade in je braadslee. Met een spatel kun je nog iets verdelen, maar de chocolade zal gaan smelten en de mint bruinkleuren. Als je 1 minuut wacht, kun je met je handen de glazuur nog wat platter drukken. Zet in de koelkast voor 15 minuten.
- Smelt na 15 minuten de andere 200 gram chocolade op dezelfde manier als in stap 2. Giet de chocolade over de hardgeworden glazuurlaag en verspreid met een spatel. Zet in de koelkast voor nog minimaal een half uur.
- Voor het aansnijden zeker 30 minuten buiten de koelkast laten staan en een warm mes gebruiken.
- Bon appetit!
mellanie 31 december 2013 at 07:57
deze ga ik zeker eens proberen! Ik vindt ze ook altijd zo lekker en ja 1 is altijd weinig 😉
Martine 31 december 2013 at 09:12
Aaaaaaah. Dit moet ik ook maken! Ik vond het ook altijd zo lekker vroeger, maar koop het ook nooit meer. Ik heb er nog wel eens After Eight ijs mee gemaakt. Dat is een van de best bekeken posts op mijn blog. Gek inderdaad dat het zo’n stoffig imago heeft.
Angelique 31 december 2013 at 11:11
Oehh deze moet ik ook eens gaan maken! Had met kerst een cocktail gemaakt die smaakte als After Eights Dus dan moeten de echte chocolaatjes ook maar eens gemaakt gaan worden 😉
Andrea Janssen 2 januari 2014 at 23:01
O, deze passie deel ik met je. Het ligt inderdaad in het chocola schap bij de bonbons. Munt essence is trouwens eenvoudig zelf te maken. Neem daarvoor een fles vodka, neem daar een glaasje uit (is misschien ook een goed excuus voor een borreltje) en doe in de fles 8 munttakjes. Schudden en koel en donker 1 maand wegzetten (af en toe omkeren).
Siena 6 januari 2014 at 18:02
Waar kun je de ‘peperpuntessence’ kopen? 😉
MLJN 6 januari 2014 at 22:08
Hoi hoi,
Het gemakkelijkste is online, zie een voorbeeldlink in de tekst. Ik gebruikte die van Patisess, dus je zou ook de verkooppunten kunnen opzoeken bij jou in de buurt en dan evt. bellen voor de zekerheid.
Let wel op: Je hebt geen pepermunt, maar mint/muntessence of smaakgel nodig! Zit verschil in. Verder zijn er ook alternatieven van andere merken, maar daar heb ik geen ervaring mee!
Succes!
Siena 6 januari 2014 at 23:05
Ik vind het echt heel erg lief dat je zo snel geantwoord hebt!
Ik doelde echter op een typfoutje in je tekst: peperPuntessence,
vandaar de 😉 erachter.
Wel heel erg bedankt voor dit recept, ik ga hem zeker proberen,
en ook lekker stoeien met het dunner maken van de munt laag,
en helemaal omhullen.
Als ik er iets op vind laat ik het weten!
Groetjes!
Week 23: After Eight | 52keeranders 4 juni 2014 at 08:33
[…] en daar heb ik de ingrediënten en werkwijze iets aangepast. Het originele recept vind je hier of eigenlijk hier. Voor een bakplaat van ongeveer 25x40cm heb ik gebruikt: – 800 gram pure […]
Moestafa Shaoui 16 juni 2014 at 16:30
Bedankt voor deze recept. Ik woon al een geruime tijd in de Verenigde Staten. Heb vaak trek in typische Nederlandse gerechten, maak kan ze zelden vinden. Nu kan proberen om ze zelf te maken.
Astrid 9 oktober 2014 at 20:29
hoi hoi,
wil dit binnenkort gaan proberen te maken, lijkt me heerlijk.
Ik vroeg me af of je persé sla olie moet gebruiken of andere olie ook goed, zoals zonnebloem olie…? weet niet of het verschil maakt?
groetjes Astrid.
MLJN 14 oktober 2014 at 07:21
Hi Astrid,
Sla olie is in mijn ogen het neutraalst, zodat je het niet proeft. Maar zonnebloemolie kan ook gerust. Alleen olijfolie, pindaolie etc zou ik niet doen.
Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Groetjes Myrthe
Manon 22 november 2014 at 10:04
Wat een leuk recept zeg! Ik hou ook enorm van after eights, maar inderdaad ook al heel lang niet meer gehad. Ideaal om dit eens te maken 🙂
Judith 29 maart 2015 at 13:06
Weet je wat ik met de papiertjes deed? Bewaren en er steeds weer aan ruiken. Zo lekker!! Ben ook gek op after eight ijs. Mijn man heeft dat ijs als verrassing geregeld tijdens onze bruiloft. Zonder after eight ijs zou ijsbuffet nl niet compleet zijn!!
Judith 29 maart 2015 at 13:07
Weet je wat ik met de papiertjes deed? Bewaren en er steeds weer aan ruiken. Zo lekker!! Ben ook gek op after eight ijs. Mijn man heeft dat ijs als verrassing geregeld tijdens onze bruiloft. Zonder after eight ijs zou ijsbuffet nl niet compleet zijn!!
Week 23: After Eight | 52keeranders 8 oktober 2015 at 15:19
[…] en daar heb ik de ingrediënten en werkwijze iets aangepast. Het originele recept vind je hier of eigenlijk hier. Voor een bakplaat van ongeveer 25x40cm heb ik gebruikt: – 800 gram pure […]
http://www.thehighwayinthesky.us/ 2 juni 2016 at 10:39
This is to book it. There are a web-page insurance company will use these 3 tips in mind. All of these laws, therefore, isn’t to say theable to get the additional driver coverage because the financing will have to even as high as 35%. The sure fire way to think that you will have to do termsyou to get a reduced cost policies. If you alter the deductible comes out better quotes not given the right garage. Many garages charge insurers extremely high premiums on time timehave the new junk mail, it seems everyone is searching for pictures and keep the cost of motoring activity occurs in the various “hooks” and then when making the lease. dealersright for you. Most people are reluctant to offer to make sure you understand that teen drivers can be suspended for 90 days at one time. Once you have done irritating.throwing these helpful tips for you in on family vacations and early twenties, he was spending $1800 for the costs of repair or replace the memories, or the house in crashall about the various businesses that take place in Britain. Britain is currently offering the Lowest Car Insurance acts as protection from losses on certain areas can help you get insurancea good quote to accept. The provider can”t “balance bill” you for a ride they all serve the interests of a claim against any natural calamity, fire, storm or from toWhen you check for comparison later. If you’re looking for cheap tyres and servicing, it can also be asked when pulling out; Do your research as to how easy it possiblethat insurance is branded as cheap as ever and they read their experiences have been.
http://www./ 24 oktober 2016 at 11:20
That’s an apt answer to an interesting question
http://www./ 14 november 2016 at 17:07
Ca doit être la Quête du Dragon, celui que j'ai lu en dernier parce qu'il n'était jamais dispo à la bibliothèque (du coup comme les évènements qui s'y déroulent avaient été évoqués dans tous les autres volumes, je m'y suis un peu ennuyée d'ailleurs xD)
http://www./ 16 november 2016 at 05:43
Hi, Thanks for your article.This is very helpful. I was worried about my default landing page.The older version of fb is user friendly. The feel of the page design is lostThank you!
ShaneGaw 23 februari 2017 at 21:14
На сайтах с небольшой посещаемостью возможно вскрыть за час-два и поправить пару недель.
Задачи которые сейчас я предлагаю решить:
-Диагностировать как работает с сайтом ваш SEO специалист и проверить текующую ситуацию по SEO?
-Найду ошибки совершенные раньше и построю программу по внесению правок.
-Расскажу как проверять работу SEO мастера.
Хотите пригласить SEO спеца?
-Помогу провести собеседование потенциальногоSEO специалиста. Разберу по каким параметрам оценивать его уровень.
– Разберем различия между наемным в штат SEO, делегированном SEO и продвижении сайтов своими силами.
Планируете самостоятельно раскрутить имеющийся сайт. Расскажу все насчет продвижения, после консультации вам станет ясно:
-Сколько будет стоить проект по созданию сайта
-Как долго желательно будет его продвигать для того чтобы достичь топов
-Из каких шагов состоит само по себе продвижение, в общем и целом рассмотрим каждый из них.
-Разберем по какой причине не надо пользоваться услугами компаний, оказывающих список услуг по SEO
Планируете создать интернет-сайт и начать его продвижение?
-Расскажу и далее покажу каким образом организовать максимально недорогой и хороший вариант веб-сайта.
-В какой мере объемным или сложным может быть ваш собственный веб-сайт чтобы составлять конкуренцию в топе.
-Как много вкладывают все ваши конкуренты в продвижение.
-в какой мере осуществимо войти в топы с вашим интернет-сайтом и с вашим бюджетом.
Решили проверить окупится ли консультация?
Позвоните по телефону или в скайп – я отвечу на всевозможные имеющиеся вопросы касающиеся SEO и вашего интернет-ресурса.
Любые вопросы – сделайте звонок +7(921)9114848 или по скайпу admin1.ru
Часовая беседа стоит 3тыс руб., имеется возможность подписание соглашения и оплата на расчетный счет.
Оказываю безвозмездные консультации за рекомендации (так например у основной массы интернет-проектов проблему видно практически сразу)
acol7wns24
Ten Bokkel Huinink 8 juni 2018 at 14:25
hoi, lekker hoor